Επιθεωρητές «κοσκινίζουν» τα συρτάρια στη Novartis – «Κάποιοι έκρυψαν έγγραφα»

Παπασπύρου: «Από μόνες τους οι μαρτυρίες δεν μπορούν να πείσουν τον κόσμο»

Επιθεωρητές «κοσκινίζουν» τα συρτάρια στη Novartis

«Υπήρχαν υπάλληλοι που έκρυψαν τα έγγραφα. Σιγά - σιγά θα τα βρούμε όλα» δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM, η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, σχετικά με την προκαταρκτική έρευνα που διενεργείται για την τιμολόγηση των φαρμάκων της εταιρίας Novartis.

«Μου παρήγγειλε η Εισαγγελία Διαφθοράς προκαταρκτική έρευνα για την τιμολόγηση των φαρμάκων. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο κάνουμε την έρευνα και τον έλεγχο» είπε η κ. Παπασπύρου, προσθέτοντας πως «ο έλεγχος δεν ήταν εύκολος. Κουραστήκαμε πάρα πολύ για να συγκεντρώσουμε το υλικό».

Σύμφωνα με τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης «από μόνες τους οι μαρτυρίες δεν μπορούν να πείσουν τον κόσμο. Χρειάζονται και τα έγγραφα».

Διαβάστε ακόμη: Novartis: Θύελλα από την αποκάλυψη Πολάκη για τους μάρτυρες - Άδωνις: Η υπόθεση μόλις «κάηκε»!

H ίδια, δήλωσε αισιόδοξη πως «θα τη βρούμε την άκρη του νήματος. Πιστεύω σε δύο - τρεις μήνες το πολύ, εάν δεν τύχει κάτι έκτακτο, θα έχουμε τελειώσει το πρώτο πόρισμα για τα χρόνια 2006 - 2011 και μετά θα προχωρήσουμε στα επόμενα χρόνια».

Διαβάστε ακόμη: Novartis: Τα επόμενα βήματα στη Βουλή – Τι θα γίνει αν κληθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Όπως είπε «πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση από πλευράς έρευνας και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μη γίνει κανένα λάθος. Πιστεύω ότι θα τα βρούμε όλα τα έγγραφα. Δεν υπάρχει περίπτωση».

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από φερομένους ως εμπλεκόμενους

Την ίδια ώρα, με ρυθμό οπλοπολυβόλου έρχονται οι αντιδράσεις από πολιτικά και μη πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Δεν μπορώ επ’ αυτών να αντιτάξω παρά μόνον την ανεπίληπτη επαγγελματική και προσωπική μου πορεία και τους διαφανείς τραπεζικούς λογαριασμούς μου» δηλώνει ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας (ΕΣΔΥ) Γιάννης Κυριόπουλος.

Ο ίδιος σημειώνει πως θα αντισταθεί μέχρι τέλους στον «πολιτικό και κοινωνικό υπόκοσμο των ηθικών δολοφόνων του καιρού μας», μεταξύ άλλων, «όσον αφορά τους σκευωρούς, τους ψευδομάρτυρες και τους συκοφάντες βεβαιώ ότι θα τους οδηγήσω μέχρι τέλους στην κρίση της δικαιοσύνης και της κοινωνίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top