Πετρόπουλος: Το τελικό έλλειμα του ΕΦΚΑ δεν θα υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ!

Τι είπε ο υφυπουργός Εργασίας για τα μπλοκάκια- Τα παράπονα και ο εκνευρισμός του στον Παπαδάκη

Μπορεί το νέο υπερταμείο, ο ΕΦΚΑ να είναι "γεγονός",  ωστόσο η σχετική εγκύκλιος δεν έχει εκδοθεί γι’ αυτό και τα ερωτήματα από τους φορολογούμενους είναι πολλά.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, πάντως, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως παρόλο που ο νέος φορέας ξεκινά με έλλειμα ενός δις ευρώ,  το τελικό έλλειμμα δεν θα υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ.

Όπως εξήγησε αναλυτικά σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», το έλλειμμα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στην πραγματικότητα είναι κάτω του 1 δις ευρώ, καθώς υπάρχουν 350 εκατ. στα διαθέσιμα, τα οποία θα οδηγηθούν στον ΕΦΚΑ, ενώ παράλληλα, παρατηρείται μία αυξητική τάση στην καταβολή των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών, της τάξης των 100 εκατ. ευρώ μηνιαίως.

Στην πορεία, ο υφυπουργός ενοχλήθηκε όταν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής επεσήμαναν ότι αν ο νόμος ήταν ξεκάθαρος δεν θα χρειάζονταν υπουργικές αποφάσεις και δεν θα υπήρχε αυτή η καθυστέρηση. «Μην γινόμαστε μίζεροι και μικρόκαρδοι! Κάναμε δουλειά μέσα σε 5 μήνες, που άλλοι θα έκαναν σε 5 χρόνια! Αμάν πια με αυτή τη μιζέρια που βλέπω σε όλα τα ΜΜΕ, ότι δηλαδή δεν τα κάναμε όλα αμέσως».

Σχετικά με τα μπλοκάκια, ο κ. Πετρόπουλος επανέλαβε ότι όσοι δεν έχουν εισοδήματα δεν πρόκειται να κληθούν να καταβάλλουν εισφορές.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το 99% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει εισοδήματα κάτω των 20.000 ευρώ και το 75% κάτω των 7.000 ευρώ.

Καταλήγοντας, διαμήνυσε πως στόχος του νέου ασφαλιστικού συστήματος είναι η καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και η επαναφορά στο σύστημα περίπου 350.000 ασφαλισμένων, οι οποίοι μέχρι πρότινος αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

«Είστε μανούλα σ’ αυτά»- Τα παράπονα του υφυπουργού

Ο υφυπουργός παραπονούμενος και με μια σχετική ένταση σημείωσε: «Επιτέλους επαινέστε μας και για κάτι! Να μας επαινέσετε γιατί το δικαιούμαστε!» με τον Γιώργο Παπαδάκη να απαντά: «να σας επαινέσουμε αλλά γιατί; Που εν αγνοία του νόμου, οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τόσα χρήματα για εισφορές;». Ο κ.Πετρόπουλος απάντησε: «Είστε πολύ καλός δημοσιογράφος και σε αυτά είστε μανούλα! Άγνοια νόμου δεν προβλέπεται από την εποχή του Σόλωνα».

Λίγο αργότερα, ο υφυπουργός εκνευρίστηκε γιατί "δεν τον άφηναν να ολοκληρώσει" όπως υποστήριξε. "Σεβασμός στον ομιλητή. Είμαι υπουργός της κυβένηησης", με τον Γιώργο Παπαδάκη να επιμένει ότι "δεν είναι Βουλή, πρόκειται για συνέντευξη και ως δημοσιογράφος οφείλει να ρωτάει!"

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top