Βέλη κατά του Ταμείου εξαπέλυσαν ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας στο άρθρο- παρέμβαση του Πολ Τόμσεν  στο περιθώριο του 18ου  Ετήσιου Capital Link Invest in Greece in Forum που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς Τόμσεν ότι το ΔΝΤ δεν είναι αυτό που θέλει την λιτότητα και ότι αν η Ελλάδα συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους για πιο φιλόδοξα πρωτογενή πλεονάσματα, θα πρέπει να νομοθετήσει, ο κ. Σταθάκης είπε: «Οι απαντήσεις είναι δεδομένες. Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει ένα πλαίσιο με τους Ευρωπαίους. Συνεχίζουμε να συζητάμε. Αυτό το πλαίσιο έχει ως βάση το 2018 που έχει πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. Η θέση της κυβέρνησης είναι απόλυτα σαφής. Δεν πρόκειται να νομοθετήσει κανένα επιπρόσθετο  μέτρο. Άρα από εκεί και πέρα  είναι  θέμα  του νέου κύκλου των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων προκειμένου να υπάρξει  ένα πλαίσιο».
 
Αναφορικά με τα επιχειρήματα του Πολ Τόμσεν  ότι ο προϋπολογισμός είναι αναπτυξιακό εμπόδιο, γιατί δεν αντιμετωπίζει δύο  βασικά προβλήματα, τις φοροαπαλλαγές και τις γενναιόδωρες συντάξεις, ο κ. Παπαδημητρίου είπε: «Προφανώς  και δεν συμφωνούμε σε αυτά που λέει ο κ. Τόμσεν. O κ. Τόμσεν και το ΔΝΤ έχουν πει πάρα πολλά. Το μόνο πρόβλημα πού έχουν κατά την δική μου άποψη είναι ότι  το ΔΝΤ δεν έχει το θάρρος της γνώμης του. Όταν λέει ότι χρειαζόμαστε 1,5% πλεόνασμα  κι όχι 3,5% % δεν επιμένει σ αυτό. Αλλάζει γνώμη. Οπότε γιατί να πάρω σοβαρά αυτό που λέει ο κ. Τόμσεν ότι οι συντάξεις είναι γενναιόδωρες».

Tags: