Γιατί δε συνέλαβαν την Τατιάνα στο πλαίσιο του αυτοφώρου - Τι εξηγεί ο δικηγόρος της on air

Δείτε την τηλεοπτική τους συνομιλία από την εκπομπή της Στεφανίδου

Για την μήνυση που υπέβαλλε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γιάννης Λαγός κατά της ίδιας, σε μια προσπάθεια φίμωσης της μετά από την παρουσίαση του θέματος με την εισβολή των χρυσαυγιτών και το ξύλο σε σχολείο στο Πέραμα, συνομίλησε η Τατιάνα Στεφανίδου μέσα από την εκπομπή της το απόγευμα της Παρασκευής.

Η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος, αφότου εξιστόρησε όλα όσα έζησε από την ώρα που ο βουλευτής κινήθηκε νομικά εναντίον της, είχε τηλεφωνική επικοινωνία στον αέρα της εκπομπής της με το νομικό της εκπρόσωπο, Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Όταν η Τατιάνα ρώτησε on air το δικηγόρο της αν τελικά εκείνος έχει καταλάβει για ποιο λόγο έγινε η μήνυση εις βάρος της, τότε εκείνος της απάντησε: «Το πρώτο που θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι ένας δημοσιογράφος της τηλεόρασης ή του ραδιοφώνου ότι καθ υπόθεσιν εργασίας μπορεί να προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη ενός πολίτη αυτής της χώρας, το αδίκημα το οποίο τελείται εννοώ καθ’ υπόθεσιν εργασίας δεν είναι δια του τύπου. Η τηλεόραση και το ραδιόφωνο δεν είναι αδικήματα τελούμενα δια του τύπου. Δεν το λέω εγώ, το λέει η πάγια νομολογία του Αρείου Πάγου», είπε και συνέχισε: «Τα αδικήματα που τελούνται μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου, σε θεωρητικό επίπεδο, δεν θεωρούνται ότι τελούνται διά του τύπου, έτσι λέει ο Άρειος Πάγος. Αλλά ακόμα και αν το αδίκημα έχει τελεστεί από μια εφημερίδα, δεν είναι αυτόφορα διαρκείας. Είναι λάθος αυτό. Και δια του Τύπου η διάρκεια τους είναι 24 ώρες που μπορεί να υπάρξει μέχρι 48 ώρες πλην ένα λεπτό. Δηλαδή οι δημοσιογράφοι στις εφημερίδες έχουν το ίδιο αυτόφωρο που έχουν όλοι οι Έλληνες. Αν η εκπομπή τελείωσε η δικιά σας στις 17:00 το απόγεμα, το αυτόφωρο τελειώνει την επόμενη ημέρα στις 00:00 το βράδυ».

Φυσικά, η παρουσιάστρια απευθυνόμενη στο τηλεοπτικό κοινό, εξήγησε με πιο απλούς και όχι νομικούς όρους στα όσα είπε ο δικηγόρος της, ενώ η τηλεοπτική τους συζήτηση διήρκησε για αρκετά λεπτά.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο: 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top