Τριήμερη προθεσμία ζήτησαν και έλαβαν από το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο εκδότης της εφημερίδας Παραπολιτικά, Γιάννης Κουρτάκης και ο αρχισυντάκτης, Παναγιώτης Τζένος. 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Πάνου Καμμένου δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής για ηθική βλάβη, ενώ η  δίκη θα γίνει  την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. 

Οι δυο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.  Μάλιστα, ο  Γιάννης Κουρτάκης βγαίνοντας από τα δικαστήρια δήλωσε μεταξύ άλλων: «Μαύρη μέρα για τη δημοσιογραφία και την ελευθερία του Τύπου με πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν, ένας εκδότης κι ένας διευθυντής βρίσκονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο υπουργός επιστράτευσε μια ομάδα 25 αστυνομικών. Για ποιο λόγο βρισκόταν πριν από την Πρωτοχρονιά στις Άλπεις τη στιγμή που ο λαός χειμάζεται από τις δικές του μνημονιακές πολιτικές; Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Χούντα είναι, θα περάσει».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Τζένος  ανέφερε: «Όταν κατοχύρωνα τον τίτλο "Ελευθερία του Τύπου" δεν πίστευα ότι το καθεστώς Τσίπρα- Καμμένου να ερχόταν να συλλάβει έναν εκδότη κι έναν διευθυντή την ώρα της εργασίας τους. Η ελευθερία του Τύπου θα κυκλοφορήσει ως ημερήσιο φύλλο. Χούντα είναι θα περάσει». 

Όπως σας έχουμε  ενημερώσει  από το star.gr, το πρωί της Τετάρτης (11/01) κατατέθηκε νέα μήνυση, αυτή την φορά από την πλευρά του 23χρονου γιου του προέδρου των ΑΝΕΛ που σπουδάζει στις ΗΠΑ, για συκοφαντική δυσφήμηση επίσης.

Ο υπουργός Άμυνας, κατηγορεί τους δυο δημοσιογράφους για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου κατά συρροή και απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης.

Αυτός είναι και ο λόγος που  ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αρετή Σκαφίδα, η οποία έχει εντολή να διακριβώσει τη βασιμότητα όσων εκθέτει στη μήνυσή του ο υπουργός σε βάρος των δύο δημοσιογράφων και να αποφανθεί αν έχουν διαπράξει το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης.

Tags: