Σειρήνες πολέμου: Βρετανικά υποβρύχια έτοιμα να χτυπήσουν τη Συρία

Εντολή της Τερέζα Μέι να βρίσκονται σε «άμεση ετοιμότητα» μετά τη χημική επίθεση εναντίον αμάχων στη Ντούμα - Με το «χέρι στη σκανδάλη» και ο Εμανουέλ Μακρόν

Βρετανικά υποβρύχια έτοιμα να χτυπήσουν τη Συρία

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η ένταση στη Συρία, μετά τη χημική επίθεση εναντίον αμάχων που σημειώθηκε στη Ντούμα και φέρεται να έγινε από τις δυνάμεις της Δαμασκού την οποία και στηρίζει η Ρωσία.

Στην περιοχή μυρίζει «μπαρούτι», καθώς τα βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως υποβρύχια που μεταφέρουν βαλλιστικούς πυραύλους πλέουν ανοιχτά από τις ακτές της Συρίας, έτοιμα να εξαπολύσουν πυραυλική επίθεση.

Πληροφορίες των διεθνών δικτύων ενημέρωσης, αναφέρουν πως η Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, έχει δώσει εντολή τα υποβρύχια να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Eιρωνία: Η Τουρκία κατηγορεί Ρωσία και ΗΠΑ για bullying

«Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι διέταξε βρετανικά υποβρύχια να κινηθούν εντός εμβέλειας πυραύλων με τη Συρία ώστε να είναι σε ετοιμότητα να εξαπολύσουν επιθέσεις ενάντια στο συριακό στρατό οι οποίες μπορεί να ξεκινήσουν το νωρίτερο την Πέμπτη το βράδυ», ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

«Η Μέι δεν έχει λάβει τελική απόφαση κατά πόσον η Βρετανία θα συμμετέχει σε επιδρομές των ΗΠΑ και της Γαλλίας σε απάντηση της φερόμενης χημικής επίθεσης στη Συρία, αλλά θέλει να είναι σε θέση να δράσει άμεσα», τόνισε η εφημερίδα. 

Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στην Telegraph ότι η Βρετανία κάνει «οτιδήποτε κρίνει αναγκαίο» ώστε να είναι σε θέση να εκτοξεύσει πυραύλους Τόμαχοκ από τα υποβρύχια ενάντια σε στρατιωτικούς στόχους στη Συρία.

Νωρίτερα, τo BBC είχε μεταδώσει πως η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είναι έτοιμη να δώσει το πράσινο φως προκειμένου η Βρετανία να συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ως απάντηση για την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία.

«Η Μέι δεν θα ζητήσει προηγουμένως την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου», σημείωσε το BBC, χωρίς να κατονομάσει τις πηγές του.

Αν και η εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ, η Πρωθυπουργός της Βρετανίας με δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα την Τετάρτη, εξέφρασε την εκτίμηση πως όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι οι συριακές αρχές ευθύνονται για την επίθεση με χημικά εναντίον της πόλης Ντούμα στη Συρία και ότι τέτοιου είδους σοκαριστικές επιθέσεις δε μπορούν να μένουν αναπάντητες.

Από την πλευρά του ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν επισήμανε την Τετάρτη ότι το βρετανικό κοινοβούλιο θα πρέπει πάντα να έχει λόγο για στρατιωτικές ενέργειες.

ΕΤΟΙΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ»

 

«Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας (…). Σε καμία περίπτωση οι αποφάσεις που θα λαμβάναμε δε θα είχαν προορισμό να πλήξουν τους συμμάχους του καθεστώτος ή να επιτεθούν εναντίον οποιουδήποτε αλλά να επιτεθούν στις εγκαταστάσεις με χημικά που διαθέτει το καθεστώς» σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Η Γαλλία «δεν επιθυμεί οποιαδήποτε κλιμάκωση» υπογράμμισε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top