Eιρωνία: Η Τουρκία κατηγορεί Ρωσία και ΗΠΑ για bullying

«Σταματήστε να τσακώνεστε όπως οι νταήδες», λέει ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ

Την ώρα που Ρωσία και Αμερική «σφάζονται» (προς το παρόν μόνο στα λόγια) με φόντο τη χημική επίθεση εναντίον αμάχων στη Συρία, η Τουρκία πουλά… «ειρωνία» στις δυο υπερδυνάμεις, καλώντας τες να «σταματήσουν να τσακώνονται σαν νταήδες του δρόμου».

Τα λόγια αυτά βγήκαν από το στόμα του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος ουκ ολίγες φορές (μαζί με τον Ερντογάν και άλλους Τούρκους αξιωματούχους) έχει προβεί σε bullying και απειλές τόσο εναντίον της Ελλάδα, όσο και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρωσία: Σκηνοθετημένη η επίθεση με τα χημικά στην Ντούμα

Ρωσία: «Θα καταρρίψουμε τους πυραύλους των ΗΠΑ με στόχο τη Συρία»

Με στρατιωτικά πλήγματα απειλούν ΗΠΑ και σύμμαχοι τον Άσαντ

Τι κι αν η Τουρκία είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών στη Συριακή κρίση; Ο Γιλντιρίμ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη, αναφερόμενος στις απειλές Τραμπ περί έναρξης αεροπορικών πληγμάτων εναντίον της Δαμασκού, είπε:

«Ο ένας λέει "διαθέτω καλύτερους πυραύλους", ο άλλος απαντάει "όχι, εγώ έχω καλύτερους πυραύλους". Άντε, λοιπόν, εκτοξεύστε τους! (…) Σαν να κάνουν νταηλίκια στον δρόμο, τσακώνονται όπως οι νταήδες».

«Και ποιος πληρώνει το τίμημα; (…) Ο άμαχος πληθυσμός», συνέχισε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης, για να καταλήξει πως:

«Αυτές τις ημέρες τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας φέρουν μεγαλύτερη ευθύνη. Να όμως που, τι κάνουν; Εκτοξεύουν εκατέρωθεν απειλές με πολλαπλά tweets. Δεν είναι ώρα για αντιπαλότητες, είναι η στιγμή να επουλώσουμε τις πληγές στην περιοχή (…). Είναι η ώρα να βάλουμε στην άκρη τους τσακωμούς για το ποιος είναι ο ισχυρότερος».

«ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΝΗ» Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΜΟΣΧΑ

 

Οι Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζουν με τη σειρά τους πως η χημική επίθεση στη Συρία ήταν «σκηνοθετημένη» από τα «Λευκά Κράνη», την οργάνωση των εθελοντών διασωστών που δρα στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Συρίας:

«Δρώντας αποκλειστικά στους κόλπους των τρομοκρατών, τα Λευκά Κράνη για άλλη μία φορά σκηνοθέτησαν για τις κάμερες μια χημική επίθεση εναντίον πολιτών στην πόλη Ντούμα», είπε ο στρατηγός Βίκτορ Ποζνίχιρ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Μάλιστα η Μόσχα κατήγγειλε ως «ανεύθυνη» την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ανέφερε ότι περίπου 500 άτομα εκτέθηκαν σε χημικά όπλα στην Ντούμα, τονίζοντας πως από τις αναλύσεις που έγιναν στα δείγματα που ελήφθησαν από την τοποθεσία όπου φέρεται να έγινε η επίθεση (χώμα και θραύσματα) δεν εντοπίστηκαν ίχνη τοξικών ουσιών.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η «ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ»

 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, «ανησυχητική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν την κατάσταση στον κόσμο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα επικρατήσει η «κοινή λογική».

Η Ρωσία, είπε ο Πούτιν, θα σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Πρόσθεσε ότι σκοπεύει να σφυρηλατήσει εποικοδομητικές σχέσεις με τους διεθνείς εταίρους της.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΡΩΣΙΑ, ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ

 

Τις τελευταίες ημέρες, η ένταση μεταξύ Ρωσία και ΗΠΑ έχει αγγίξει «κόκκινο», μετά τη φερόμενη επίθεση με χημικά στη Συρία, για την οποία πολλές χώρες της Δύσης επιρρίπτουν την ευθύνη στην κυβέρνηση της Δαμασκού, την οποία στηρίζει η Μόσχα.

Οι απειλές Τραμπ περί εκτόξευσης «νέων και έξυπνων αμερικανικών πυραύλων» δυναμίτισαν κι άλλο το κλίμα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ρωσίας, η οποία διαμήνυσε πως «οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία και τα πολεμικά πλοία της Ρωσίας που πλέουν στη Μεσόγειο έχουν επαρκείς δυνατότητες αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων αντιπυραυλικών συστημάτων S-300 και S-400, προκειμένου να αποκρούσουν οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση που θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή Ρώσων στρατιωτών»όπως δήλωσε σήμερα ένας Ρώσος βουλευτής.

Καλού κακού πάντως, φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία αδειάζουν τα κύρια αεροδρόμια και τις στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις λόγω του ενδεχομένου να πραγματοποιηθούν αμερικανικά πλήγματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Πρόκειται για μια μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τον συριακό πόλεμο κι έχει την έδρα της στη Βρετανία.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top