Απετράπη τρομοκρατικό χτύπημα στη Γερμανία - Το ύποπτο πακέτο μέσα στο παιδικό καρουζέλ περιείχε εκρηκτικά

Εκκενώθηκε η χριστουγεννιάτικη αγορά στο Πότσδαμ - Νέα ενημέρωση 18:45

Εκκενώνεται χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία

Η αστυνομία απομάκρυνε τον κόσμο από τη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Πότσδαμ λόγω ενός ύποπτου αντικειμένου, το οποίο βρισκόταν μέσα σε παιδικό καρουζέλ και όπως αποδείχτηκε, όντως περιείχε εκρηκτικά, σύμφωνα με την αστυνομία. 

(Φωτογραφίες από το σημείο που αναρτήθηκαν στο twitter)

Ειδικές δυνάμεις έσπευσαν  στο σημείο, σημείωσε η αστυνομία του Βρανδεμβούργου, σύμφωνα με το exress.co.uk.  Την ίδια ώρα, πυροτεχνουργοί εξέτασαν το ύποπτο πακέτο, το οποίο όντως περιείχε εκρηκτική ύλη. Συνεπώς, η έγκυρη ενημέρωση των αρχών και η άμεση ενεργοποίηση της γερμανικής αστυνομίας απέτρεψαν το τρομοκρατικό χτύπημα που θα προκαλούσε ένα νέο αιμοτοκύλισμα στην καρδιά της Ευρώπης.

 

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει αποκλείσε πολλούς δρόμους γύρω από το σημείο.

Η ανησυχία είναι μεγάλη στη Γερμανία καθώς τα τρομοκρατικά χτυπήματα εντάθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη. Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν που φορτηγό σκόρπισε τον θάνατο σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο δυτικό τμήμα του Βερολίνου, με εννέα νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος. 

Το ύποπτο πακέτο ήταν «φυτεμένο» σε παιδικό καρουζέλ

Ένας υπάλληλος που εργάζεται σε ένα τοπικό φαρμακείο ήταν ο πρώτος που ανέφερε την ύποπτη συσκευασία στην αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το «αντικείμενο» φυτεύτηκε σε παιδικό καρουζέλ που βρίσκεται στην αγορά των Χριστουγέννων, όπως αναφέρει ανακοίνωση των τοπικών μέσων ενημέρωσης, που επικαλούνται ανώνυμους μάρτυρες.

«Το πακέτο έχει μήκος 50 εκατοστά και πλάτος 40 εκατοστά και παραδόθηκε στο φαρμακείο, όπου ο υπάλληλος το άνοιξε και βρήκε μέσα ύποπτα καλώδια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Πέτερ Μάγιτς, στην εφημερίδα «Potsdamer Neueste Nachrichten».

Περισσότερα σε λίγο - Oι φωτογραφίες είναι σημερινές από τη χριστουγεννιάτικης αγοράς στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top