Σφυροκόπημα της Ρωσίας σε στόχους του ISIS στη Συρία

Παράλληλα, ο ρωσικός στρατός έχτισε και γέφυρα-κλειδί κοντά στην επαρχία Ντέιρ εζ-Ζορ για να μεταφέρει στρατεύματα και τραυματισμένους στρατιώτες

Με βομβαρδιστικά αεροσκάφη «Τουπόλεφ» (Tu-95) έπληξε η Ρωσία στόχους Τζιχαντιστών στη Συρία.

Πρόκειται για εγκαταστάσεις-κλειδιά του Ισλαμικού κράτους, στις επαρχίες Τζαμπάτ αλ-Νούσρα και Ντέιρ εζ-Ζορ της Συρίας.

«Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 πραγματοποίησαν επιθέσεις με πυραύλους Κρουζ εναντίον εγκαταστάσεων που ανήκουν σε διεθνείς τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία. Αφού απογειώθηκαν από τη βάση Ένγκελς στην Ρωσία, τα βομβαρδιαστικά πέταξαν πάνω από τα εδάφη του Ιράν και του Ιράκ, για να πραγματοποιήσουν την αποστολή» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας,  Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Από τα ξαφνικά χτυπήματα, επλήγησαν σύμφωνα με τον Κονασένκοφ, «αρχηγεία των τζιχαντιστών καθώς και αποθήκες πυρομαχικών».

Την ίδια στιγμή όπως θα δείτε και στο video του Reuters, ο Ρωσικός στρατός έχτισε μια γέφυρα στον Ευφράτη ποταμό, κοντά στην επαρχία Ντέιρ εζ-Ζορ, προκειμένου μέσω αυτής να μετακινεί στρατεύματα και πολεμικά οχήματα στην άλλη πλευρά, ώστε να βοηθήσει τον Συριακό στρατό στην άμυνά του.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, ο ρωσικός στρατός κατάφερε να χτίσει την γέφυρα σε λιγότερο από 48 ώρες,  ενώ δεχόταν πυρά από τον στρατό των Τζιχαντιστών, τονίζοντας πως εκτός από στρατιωτικούς λόγους, η γέφυρα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και για να απομακρυνθούν όσοι είναι άρρωστοι ή πληγωμένοι.

Η γέφυρα, σχεδιάστηκε ώστε πάνω από 8.000 οχήματα άνω των 50 τόνων να μπορούν να περάσουν στην απέναντι πλευρά, συμπεριλαμβανομένων και τανκς.

Πηγή φώτο: Αssociated Press / Video: Reuters

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top