Αδιαφιλονίκητο φαβορί η Μέρκελ – Ποιοι είναι οι μονομάχοι των γερμανικών εκλογών

Θα αργήσει ο σχηματισμός κυβέρνησης - Νέα Ενημέρωση 21:05

Αύριο, Κυριακή, οι Γερμανοί αποφασίζουν για νέο Καγκελάριο. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Μέρκελ θα παραμείνει στη θέση για τέταρτη συνεχόμενη θητεία. Το θέμα είναι ποια θα είναι τα κόμματα που θα σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση.

«Ο κόσμος δεν ψηφίζει για εμάς λόγω του παρελθόντος που πετύχαμε κάτι. Ψηφίζει για το μέλλον και πολλά θα αλλάξουν στο μέλλον, έτσι είναι απαραίτητο να εξασφαλίσουμε την εργασία» λέει η Άγκελα Μέρκελ.

Ο Μάρτιν Σουλτς απαντά: «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα Καγκελάριο, ο οποίος να έχει το κουράγιο να διαμορφώσει το μέλλον της χώρας και γι' αυτό ζητώ την εμπιστοσύνη σας».

Ο προβληματισμός που υπάρχει στις Βρυξέλλες δεν έχει να κάνει με το νικητή των εκλογών, καθώς η Μέρκελ παρουσιάζεται ως αδιαφιλονίκητο φαβορί, αλλά με τον χρόνο σχηματισμού της νέας κυβέρνησης. Έμπειροι παρατηρητές θεωρούν ότι θα είναι έκπληξη, αν θα έχει σχηματιστεί κυβέρνηση πριν από τα μέσα Νοεμβρίου.

Ο διευθυντής του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Βόννης, Γκου Σουεβού, εξηγεί ότι «το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί στο γερμανικό πολιτικό πεδίο είναι ποιος θα είναι ο εταίρος της Μέρκελ στην επόμενη κυβέρνηση».

Αυτό είναι και το κύριο ζητούμενο για να διαλευκανθεί και η μελλοντική πορεία των ελληνικών ζητημάτων.

Δύο λοιπόν είναι οι κύριοι μονομάχοι των αυριανών ομοσπονδιακών εκλογών στην Γερμανία:

Η κόρη Λουθηρανού πάστορα που μεγάλωσε στην κομμουνιστική πρώην Ανατολική Γερμανία και ένα από τα πέντε παιδιά ενός αστυνομικού και μίας νοικοκυράς από την πόλη Χέλραθ της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Η Μέρκελ σπούδασε φυσική και πήρε διδακτορικό. Ο Σουλτς είχε όνειρο να γίνει ποδοσφαιριστής. Δεν πήγε στο Πανεπιστήμιο.

Η Καγκελάριος έχει δουλέψει μπαργούμαν σε disco parties, ενώ ο Σουλτς ήταν βιβλιοπώλης.

Κατά δήλωσή τους έχουν δύο κοινά σημεία. Λατρεύουν το ποδόσφαιρο και δεν παίζουν τυχερά παιγνίδια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top