Απειλή Trump στα Ηνωμένα Έθνη: Μπορεί να μην έχουμε άλλη επιλογή, παρά να καταστρέψουμε ολοσχερώς τη Βόρεια Κορέα

Ο Βορειοκορεάτης υπουργός εξωτερικών έδωσε το "παρών" στη συνέλευση - Πρώτη Ανάρτηση 19-09-2017 17:35

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, μιλώντας στη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, δεν μπόρεσε να κρατήσει το στόμα του κλειστό και είπε ότι «οι ΗΠΑ μπορεί να μην έχουν άλλη επιλογή, παρά να καταστρέψουν ολοσχερώς τη Βόρεια Κορέα, αν νιώσουν απειλή». Υπογράμμισε, στη συνέχεια, ότι «η Βόρεια Κορέα πρέπει να καταλάβει ότι η μόνη υπεύθυνη κίνηση για το μέλλον είναι η αποπυρηνικοποίηση». Χαρακτήρισε, μάλιστα, «άνθρωπο-πύραυλο» (rocket man) τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, λέγοντας ότι με το πυρηνικό του πρόγραμμα είναι σε «αποστολή αυτοκτονίας».

Πρόσθεσε ότι δουλεύει πολύ μαζί με τους συμμάχους του στη Μέση Ανατολή, ώστε να «συντρίψει τους τρομοκράτες».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι «οι πολίτες μας έχουν πληρώσει το υπέρτατο τίμημα για να υπερασπιστούν την ελευθερία μας. Θέλουμε αρμονία και φιλία, όχι εντάσεις». 

Ακόμα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Ri Yong Ho, έφυγε από την Πιονγιάνγκ το πρωί της Τρίτης, για να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη, στη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.  

 

 

 

Ο Ri επιβιβάστηκε σε μια απλή πτήση της αεροπορικής εταιρείας Air Koryo.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας Βορειοκορεάτης υπουργός εξωτερικών συμμετέχει σε συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, είναι η πρώτη φορά, όμως, που κάτι τέτοιο συμβαίνει εν μέσω μεγάλης έντασης στην κορεατική χερσόνησο. 

 

πηγή φωτό και βίντεο: Associated Press

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top