Αυτό είναι το νέο iphone X: Αναγνώριση προσώπου, ασύρματη φόρτιση και... 960 ευρώ

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Το καμάρι της Apple το iPhone Χ ή 10 ,ονομάστηκε έτσι για να τιμηθούν τα δέκα χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου μοντέλου της σειράς. Είναι το πρώτο που δεν διαθέτει το κλασικό κουμπί που είχαν μέχρι τώρα όλα τα iPhone. Αντί αυτού θα ανοίγει με αναγνώριση του προσώπου του κατόχου, ακόμη κι αν εκείνος είναι μεταμφιεσμένος.

Όταν όμως ο αντιπρόεδρος της εταιρείας παρουσίασε χθες την καινοτομία αυτή τα χρειάστηκε. Το τηλέφωνο που κρατούσε δεν άνοιξε αμέσως με την αναγνώριση του προσώπου του και χρειάστηκε εφεδρικό

‘Αυτό είναι το iPhone X. Τώρα, το ξεκλείδωμα είναι τόσο εύκολο όσο το να το κοιτάς και ανοίγει. Και, ξέρετε, ας το ξαναδοκιμάσουμε. Aς πάρουμε το εφεδρικό εδώ. Και μπαίνουμε κατευθείαν μέσα. Λοιπόν εδώ είμαστε και βλέπετε αυτό το διευρυμένο πλαίσιο. Είναι ένας όμορφος πίνακας για όλο σας το περιεχόμενο και τις κινήσεις σας», δήλωσε ο Κραιγκ Φεντερίγκι, Αντιπρόεδρος της Apple.

Η αναγνώριση προσώπου μπορεί να λειτουργεί ακόμα και στο σκοτάδι, αφού διαθέτει 30.000 υπέρυθρες κουκίδες για τον έλεγχο της ταυτότητας του ιδιοκτήτη. Το κινητό θα αναγνωρίζει τις γκριμάτσες που παίρνει ο κάτοχός του και θα τις μετατρέπει σε μικρούς χαρακτήρες, υπό τη μορφή ενός ρομπότ, μιας αλεπούς και ενός μονόκερου.

Όσον αφορά στον επεξεργαστή που βρίσκεται στην καρδιά της συσκευής, αυτός είναι ο νέος A11 Bionic. «Είναι 30% γρηγορότερα από όσο ήταν τα γραφικά στο προηγούμενο»

Στο νέο τηλέφωνο, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μεγαλώνει κατά δύο ώρες σε σύγκριση με το iPhone7.

Επίσης, η εταιρεία εισαγάγει για πρώτη φορά το σύστημα ασύρματης φόρτισης Qi, το οποίο χρησιμοποιεί ένα δίσκο στο πίσω μέρος του τηλεφώνου για το γέμισμα της μπαταρίας χωρίς τη χρήση καλωδίων.

«Αυτό είναι το iPhone X. Είναι το μεγαλύτερο βήμα στο μέλλον από τη διάθεση του πρώτου iPhone»

Ωστόσο, το νέο μοντέλο είναι το ακριβότερο που έχει βγάλει ποτέ η εταιρεία.

To IPHONE X θα κυκλοφορεί σε δυο χρώματα: σε  ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΓΚΡΙ και ΑΣΗΜΙ .Η τιμή του μοντέλου των 64GB θα είναι 835 ΕΥΡΩ ενώ εκείνου των 256 GB  960 EYΡΩ

Το απλό ΙPHONE 8 θα στοιχίζει 585 ΕΥΡΩ και το IPHONE 8 PLUS 667 ΕΥΡΩ

Τα τρία μοντέλα iPhone παρουσιάστηκαν στις νέες εγκαταστάσεις της Apple στην Καλιφόρνια.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top