Δακρυγόνα στο Παρίσι - Στους δρόμους ο κόσμος για τα εργασιακά, αντιδρά η αστυνομία, φευγάτος ο Μακρόν

Τι μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Μαρία Δεναξά

Ο Εμανουέλ Μακρόν έρχεται σήμερα αντιμέτωπος με την πρώτη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση που συνοδεύτηκε από επεισόδια. Τα συνδικάτα στη Γαλλία αψήφησαν τη βροχή και κατέκλυσαν τις παρισινές λεωφόρους για να αποτρέψουν νέα εργατική μεταρρύθμιση. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα.

Δείτε επίσης: Στον Άγιο Μαρτίνο εκτάκτως ο Macron εξαιτίας του Ίρμα

Εργαζόμενοι στον Πύργο του Άιφελ, οργισμένοι εργαζόμενοι στον καλλιτεχνικό χώρο, οδηγοί φορτηγών και συνδικαλιστές γέμισαν την Αψίδα του Θριάμβου και την πλατεία Δημοκρατίας, καλώντας τους Γάλλους στους δρόμους, ώστε να μην περάσει η νέα εργατική μεταρρύθμιση του Μακρόν.

Δείτε επίσης: Στα ελληνικά ξεκίνησε την ομιλία του ο Macron στην Πνύκα!

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, η Μαρία Δεναξά «με το σύνθημα ”ούτε κυνικός, ούτε τεμπέλης” οι διαδηλωτές θέλησαν να απαντήσουν στον Μακρόν, ο οποίος από την Πνύκα είχε πει αναφερόμενος στις αλλαγές στα εργασιακά, ότι όταν θα επιστρέψει στη χώρα του "θα βάλει τους τεμπέληδες στη Γαλλία να εργαστούν". Αυτή η φράση έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, την έχουν κάνει σημαία τους τα συνδικάτα. Η εργασιακή μεταρρύθμιση που δέχεται πολλές επικρίσεις, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: όριο στις αποζημιώσεις των απολύσεων, ευελιξία στις απολύσεις και την κατάρτιση επιχειρησιακών συμβάσεων». 

 

 

 

Δείτε επίσης: Ανυπολόγιστες καταστροφές στα νησιά της Καραϊβικής από την Ίρμα - Έκτακτη επίσκεψη Μακρόν και Ολλανδού βασιλιά

Ο Γάλλος πρόεδρος πάντως προτίμησε σήμερα Τρίτη να βρεθεί στις γαλλικές κτήσεις στην Καραϊβική, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr.

Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ του STAR

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top