Στον Άγιο Μαρτίνο εκτάκτως ο Macron εξαιτίας του Ίρμα

Σφοδρή η κριτική της γαλλικής αντιπολίτευσης

Στον Άγιο Μαρτίνο ο Emmanuel Macron

Εκτάκτως θα μεταβεί ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, στον Άγιο Μαρτίνο, που υπέστη τεράστιες καταστροφές, εξαιτίας του κυκλώνα Ίρμα, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να ταξιδέψει τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη για τον Άγιο Μαρτίνο. Θα φθάσει εκεί την Τρίτη το πρωί. Θα περάσει την ημέρα στη νήσο ώστε να μπορέσει να συναντηθεί με κατοίκους και αξιωματούχους που εκλέγονται στη νήσο» είπε χαρακτηριστικά ο Gerard Colombe.

Ήδη από το Μέγαρο των Ηλυσίων είχε ανακοινωθεί ότι ο Macron θα επισκεφτεί τις περιοχές που επλήγησαν, μόλις ο καιρός το επιτρέψει και με τρόπο τέτοιο ώστε να μην εμποδίσει τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει δεχτεί σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την κρίση που ξέσπασε, εξαιτίας του κυκλώνα.

«Δεν είναι ώρα για διαμάχες. Είναι ώρα δράσης» απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών.

Θυμίζουμε ότι στον Άγιο Μαρτίνο ο Ίρμα άφησε πίσω του 14 νεκρούς, 10 από τους οποίους ήταν στο γαλλικό τμήμα του νησιού και 4 στο ολλανδικό, ενώ οι ζημιές στην περιοχή υπολογίζεται ότι αγγίζουν τα 1,2 δις ευρώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top