«Πλημμύρα» τα παράπονα του κόσμου στο Τέξας

7,85 δις δολάρια ζητά από το Κογκρέσο ο Τραμπ

Οι ζημιές που αφήνει πίσω της η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ είναι τεράστιες. Τα παράπονα για την αντίδραση των αρχών από τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους είναι πολλά. Στο Μπόμοντ, μια άλλη πόλη η οποία πλημμύρισε ο κόσμος κάνει ουρά για λίγο νερό.

«Δεν είναι καλή η κατάσταση. Είμαστε στην ουρά κάθε ημέρα σε διαφορετικά καταστήματα για να αγοράσουμε λίγο νερό, γιατί δυστυχώς δεν προλαβαίνουμε τις ουρές για το δωρεάν»

O Πρόεδρος Τραμπ ζήτησε με επιστολή του προς το Κογκρέσο να εγκρίνει την διάθεση 7,85 δις δολαρίων προκειμένου να ανακουφιστούν οι πληγέντες και να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση. Εμφανίστηκε από το γραφείο του στον Λευκό Οίκο μαζί με την Πρώτη Κυρία. Μάλιστα η Μελάνια Τραμπ ανακοίνωσε την σημερινή δεύτερη επίσκεψή του προεδρικού ζεύγους στο Τέξας.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές από όλη τη χώρα που έσπευσαν να βοηθήσουν το Τέξας και φανταστική δουλειά. Θέλω απλώς να τους πω να μείνουν δυνατοί και όλα θα φτιάξουν» είπε.

Η τεράστια καταστροφή στο Τέξας δεν άφησε ασυγκίνητα ούτε τα muppets, την Μις Πίγκι και τον Κέρμιτ.

«Ναι. Τους αγαπάμε όλους στο Τέξας και θέλουμε να σας στείλουμε την αγάπη μας»

Εντωμεταξύ ανησυχία προκάλεσε η φωτιά η οποία ξέσπασε στο εργοστάσιο χημικών που επλήγη από τις πλημμύρες. Όπως δήλωσε υπεύθυνος της εταιρείας αναμένονται και άλλες φωτιές στις εγκαταλελειμμένες πλέον εγκαταστάσεις.

Για λόγους ασφαλείας έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους όλοι οι κάτοικοι σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top