Προκαλεί ο Ερντογάν στην επέτειο της εισβολής στην Κύπρο: Δεν θα μείνουμε θεατές

Τι μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη η ανταποκρίτρια του STAR Άννα Ανδρέου

Προκαλεί ο Ερντογάν στην επέτειο της εισβολής

Με αδιάλλακτη στάση κατηγορεί την ελληνοκυπριακή πλευρά στο Κραν Μοντάνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε μήνυμά του για την επέτειο της τουρκικής εισβολής και αναφέρει ότι η Τουρκία δεν θα μείνει θεατής στην αφήνοντας τους Τουρκοκύπριους επ’ άπειρον θύματα της μη λύση και καταδικασμένους σε περιορισμούς. 

Στο μήνυμά του προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για την επέτειο της τουρκικής εισβολής, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ότι “οι Τουρκοκύπριοι απέδειξαν με κάθε ευκαιρία την δέσμευσή τους για λύση και παρά τους άδικους και παράνομους περιορισμούς στους οποίους έμειναν καταδικασμένοι είχαν την θέληση, την αποφασιστικότητα και την δύναμη να ξεπεράσουν το κάθε εμπόδιο με δημοκρατικές αξίες, συνείδηση αλληλεγγύης και αποφασιστικότητα”. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι το τελευταίο παράδειγμα είναι στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ για δίκαιη, μόνιμη και περιεκτική λύση.

“Στην στάση καλή θέλησης και ειλικρίνειας που επιδείξαμε αυτή την περίοδο η Ε/κ πλευρά ανταποκρίθηκε με αδιάλλακτη στάση. Δυστυχώς γι’ αυτό τον λόγο κατέληξε χωρίς αποτέλεσμα η διάσκεψη για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας ξανά και δεν επιτεύχθηκε λύση στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων”, αναφέρει ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρει ότι “πλέον κανένας δεν πρέπει να περιμένει ότι η Τουρκία θα μείνει θεατής αφήνοντας θύμα τον Τ/κ λαό επ’ άπειρον σε μη λύση και καταδικασμένους στους περιορισμούς που δεν έχουν καμιά βάση δικαίου”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ακόμη ότι “η Τουρκία όπως και μέχρι σήμερα θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους Τ/Κ και θα στηρίζει την Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου και θα είναι ασφάλεια τόσο για την Κύπρο, όσο και για την ειρήνη, ελευθερία και σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου”. 

Στο μήνυμά του αναφέρει ότι στους εορτασμούς για την επέτειο της εισβολής στα κατεχόμενα τον εκπροσωπεί ο ΓΓ της τουρκικής Προεδρίας Φαχρί Κασίργκα.

 

*φωτο: APIMAGES

Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top