Η ΕΜΥ στην Τουρκία προειδοποιεί: Όσοι είστε κάτω από 1,60 μην βγαίνετε έξω

Η Κωνσταντινούπολη πλήττεται από σφοδρή κακοκαιρία-Πλημμύρες και καταστροφές- Πρώτη Ανάρτηση 18-07-2017 14:36

Το παρακάτω που θα διαβάσετε δεν είναι κάποιο internet hoax αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή είδηση, και μάλιστα από τα πιο… επίσημα χείλη!

Όπως μεταδίδει η Άννα Ανδρέου, ανταποκρίτρια του Star στην Τουρκία, η Κωνσταντινούπολη περνά δύσκολες ώρες, καθώς πλήττεται από σφοδρή κακοκαιρία.

Αποτέλεσμα είναι δρόμοι, σταθμοί και βαγόνια του μετρό να έχουν πλημμυρίσει, και τα πάντα να έχουν παραλύσει.

Στην συνοικία Σιλίβρι οι άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους διασώθηκαν με βάρκες. Η νομαρχία Κωνσταντινούπολης έκανε έκκληση να μην βγαίνει κανείς στον δρόμο με ιδιωτικά οχήματα αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.

ΒΑΓΟΝΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ

Για τους παραπάνω λόγους, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Τουρκίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, και προειδοποιεί όσοι και όσες είναι κάτω από 1,60 cm να μην κυκλοφορούν στους δρόμους, οι οποίοι έχουν μετατραπεί πλέον σε χειμάρρους.

Δρόμοι, τούνελ και σταθμοί του μετρό πνίγηκαν στο νερό. Πάνω από 6.700 κεραυνοί έπεσαν μέσα σε λίγες ώρες.

Οδηγοί κατέφυγαν στις οροφές των οχημάτων τους για να γλιτώσουν. Τα νερά εισέβαλαν στα λεωφορεία. Κυκλοφοριακό κομφούζιο προκλήθηκε. Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μη χρησιμοποιούν τα ΙΧ τους, αν δεν είναι μεγάλη ανάγκη.

 

 

 

Το τούνελ που συνδέει την ευρωπαϊκή με την ασιατική πλευρά της πόλης έκλεισε. Διασώστες με φουσκωτά αγωνίζονται να απεγκλωβίσουν τους παγιδευμένους. Η κυκλοφορία των πλοίων διακόπηκε στα στενά του Βοσπόρου, λόγω περιορισμένης ορατότητας. Τα Δαρδανέλια έκλεισαν για τα μεγάλα τάνκερ, ενώ δυσκολίες υπήρξαν και στις πτήσεις λόγω της θεομηνίας.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top