Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν- Απομένουν 11 εβδομάδες για να τη βρουν!

Τι δηλώνουν οι γονείς της

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν- Απομέ

H Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έχει στη διάθεσή της 11 μόλις εβδομάδες για να βρει τη Μάντι ΜακΚαν, τη «μικρή Μαντλίν» όπως αναφέρεται συνήθως, πριν η χρηματοδότηση για την έρευνα λήξει. Συγκεκριμένα, η αστυνομία έχει 85.000 λίρες και προθεσμία μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη, για να βρει το κοριτσάκι. Τονίζει ότι ερευνά κάθε περίπτωση και κάθε μέσο, ώστε να δώσει τέλος στην υπόθεση, ενώ υπογραμμίζει ότι δεν θα σταματήσει να ψάχνει, μέχρι να βρει τη μικρή. Οι δηλώσεις αυτές ακολούθησαν κατηγορίες της Daily Mail ότι η αστυνομία δεν έχει ταξιδέψει στην Πορτογαλία (στην οποία βρισκόταν η Μαντλίν με τους γονείς της και τη νταντά της όταν εξαφανίστηκε), παρά μόνο 2 φορές το 2016. Στον ισχυρισμό αυτό, η αστυνομία απάντησε ότι η έρευνα μπορεί να πραγματοποιηθεί από απόσταση, χωρίς φυσική παρουσία των αστυνομικών στην Πορτογαλία.  

Μιλώντας στη Sun, εκπρόσωπος της Scotland Yard δήλωσε ότι «δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε πόσες φορές πήγαμε στην Πορτογαλία, ούτε να δικαιολογηθούμε. Αν χρειαστεί να πάμε στην Πορτογαλία, και, συγκεκριμένα, στην Praia da Luz, για οποιονδήποτε λόγο, θα πάμε αμέσως». Πρόσθεσε, ακόμα, ότι «η έρευνα συνεχίζεται, με συγκέντρωση και αφοσίωση».

Με τη συμπλήρωση 10 ετών από την εξαφάνισή της, αξιωματούχος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας δήλωσε ότι υπάρχουν «σημαντικές οδοί για διερεύνηση», που είναι «εξαιρετικά ενδιαφέρουσες» τόσο για τους Βρετανούς όσο και για τους Πορτογάλους αστυνομικούς. «Κι εμείς και οι Πορτογάλοι κάνουμε πολύ σημαντική δουλειά και δεν θέλουμε να τη διαταράξουμε με το να δίνουμε πληροφορίες από ‘δω κι από ‘κει» είπε μεταξύ άλλων. «Έχουμε κάποιες ιδέες για το τι μπορεί να έχει συμβεί και τις ερευνούμε».

Εξαφάνιση- μυστήριο

Η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε σε ηλικία 3 ετών, στις 3 Μαΐου του 2007 από το διαμέρισμα που έμενε με την οικογένειά της στην Praia da Luz της Πορτογαλίας. Μέχρι σήμερα, κανείς δεν ξέρει τι της έχει συμβεί και μόνο υποθέσεις ή εικασίες γίνονται.

Η νταντά της Μαντλίν, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, είχε δηλώσει νωρίτερα φέτος ότι το θέρετρο στο οποίο διέμεναν θεωρούνταν ανασφαλές για τις νταντάδες εκείνη την περίοδο, με το προσωπικό να τις προειδοποιεί να μην βγαίνουν μόνες τους έξω και να τους δίνει σφυρίχτρες βιασμού. Πρόσθεσε ότι ένα κοριτσάκι είχε δεχθεί επίθεση στην περιοχή, ένα χρόνο πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Τέλος, η γυναίκα «αθώωσε» τους γονείς της Μαντλίν (οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί ότι έχουν σχέση με την εξαφάνιση της μικρής), υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε περίπτωση να είχαν οποιαδήποτε ανάμειξη στην εξαφάνιση της κόρης τους.

Οι γονείς της Μαντλίν 10 χρόνια μετά

Ο Γκάρι και η Κέιτ ΜακΚαν, 10 χρόνια μετά την εξαφάνιση της κόρης τους, δήλωσαν ότι ακόμα έχουν ελπίδες κι ότι πιστεύουν πως η έρευνα θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματά τους. «Για ένα διάστημα νιώθαμε ότι έχουμε πετύχει την τέλεια πενταμελή οικογένεια. Μετά, έπρεπε να προσαρμοστούμε, όπως τόσες άλλες οικογένειες που το ένα τους παιδί αρρώστησε ή πέθανε. Το όραμά σου τότε αλλάζει και πρέπει να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα. Για εμάς, η νέα πραγματικότητα είναι μια τετραμελής οικογένεια. Προσαρμοστήκαμε κι αυτό είναι το σημαντικό» είπε ο 48χρονος σήμερα Γκάρι.

Η μητέρα της Μαντλίν, από την πλευρά της, είπε ότι «αγοράζω δώρα και προφανώς πρέπει να σκεφτώ πόσο χρονών είναι σήμερα και διάφορα άλλα τέτοια πράγματα, έτσι ώστε, όταν τη βρούμε, να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει. Δεν θα μπορούσα να μην το κάνω, είναι η κόρη μας, πάντα θα είναι. Οι φωτογράφοι είναι συνέχεια έξω από το σπίτι μας. Η Μαντλίν είναι μέρος της ζωής μας. Ειδικά σε γενέθλια, οικογενειακές γιορτές κι άλλα, νιώθουμε ακόμα περισσότερο την απουσία της».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top