Ο Τραμπ υπερασπίστηκε την Πρώτη Κόρη που ανέλαβε ρόλο… Πλανητάρχη στις εργασίες της G20

Τι απάντησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στις επικρίσεις που δέχτηκε η Ιβάνκα

Ο Τραμπ υπερασπίστηκε την Ιβάνκα για την G20

Οργή προκάλεσε η παρουσία της Ιβάνκα Τραμπ στη σύνοδο της G20, όπου η Πρώτη Κόρη φωτογραφήθηκε μαζί με τους ηγέτες και κάθισε, χωρίς να μιλήσει, στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνάντησης στρογγυλής τραπέζης.

Το περιστατικό συνέβη σε εκδήλωση με ομιλητή τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, σε τραπέζι που κάθονταν μεταξύ άλλων η βρετανίδα πρωθυπουργός, ο ρώσος και ο κινέζος πρόεδρος και η γερμανίδα καγκελάριος. Η Ιβάνκα κάθισε στο τραπέζι για λίγο όταν αποσύρθηκε ο Τραμπ. Σύμφωνα με το Bloomberg, είχε πάρει το Σάββατο τουλάχιστον δύο φορές τη θέση του Τραμπ χωρίς να μιλήσει.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΟΡΗ

Μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε η Ιβάνκα, την σωρεία αντιδράσεων στο Twitter αλλά και τα αρνητικά σχόλια σε γερμανικά και άλλα ΜΜΕ,  ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να υπερασπιστεί την Πρώτη Κόρη και σύμβουλο του Λευκού Οίκου.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ μέσω του Twitter του,  υποστήριξε ότι μια τέτοια ρύθμιση είναι κάτι το «πολύ σύνηθες», σημειώνοντας επίσης ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η οικοδέσποινα της Συνόδου, συμφώνησε με αυτό.

Παράλληλα, έσπευσε να ρίξει για ακόμα μια φορά τα βέλη του στα ΜΜΕ και στις «ψεύτικες ειδήσεις», λέγοντας πως αν στη θέση της Ιβάνκα ήταν η κόρη της Χίλαρι Κλίντον, Τσέλσι, τότε όλοι θα έλεγαν: «Η Τσέλσι για Πρόεδρος!»

Εξάλλου στη συνέντευξη τύπου που η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης παραχώρησε μετά τη λήξη των εργασιών της G20, δεν έδειξε να την απασχολεί ιδιαίτερα το γεγονός αυτό.

«Η Ιβάνκα ανήκει στην αμερικανική αντιπροσωπεία» τόνισε η Μέρκελ, η οποία συνεργάστηκε σε σειρά θεμάτων με την κόρη του Ντόναλντ Τραμπ.

Επιπλέον, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, υπερασπίστηκε επίσης την Ιβάνκα σημειώνοντας χθες ότι η κόρη του προέδρου συχνά συμμετέχει στις συναντήσεις που η ίδια έχει με τον Αμερικανό πρόεδρο, ιδίως όσες αφορούν τις γυναίκες και την επιχειρηματικότητα.

Αντιθέτως, ο Λόρενς Σάμερς, πρώην αξιωματούχος της Παγκόσμιας Τράπεζας και οικονομικός σύμβουλος υπό τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι είναι σπάνιο οι επικεφαλής των κρατών και κυβερνήσεων να αποχωρούν εν μέσω των εργασιών σημαντικών Συνόδων κι όταν αυτό γίνεται οι υπουργοί Εξωτερικών ή άλλοι υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι τους αντικαθιστούν.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο το ενήλικο τέκνο ενός επικεφαλής κυβέρνησης να τον αντικαθιστά» έγραψε χθες στην Washington Post.

«Υπάρχει λόγος (για αυτό). Είναι προσβλητικό για τους άλλους (ηγέτες) που παρίσταντο και στέλνει ένα μήνυμα αδυναμίας προς τους άλλους ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top