Ένταση στο Αιγαίο και στο Κυπριακό! Ρίχνει λάδι στη φωτιά ο Τσαβούσογλου

Τι μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o Γιώργος Βλαβιανός

Η ένταση στο Αιγαίο επηρεάζει και τις συζητήσεις στο Κυπριακό, που εξελίσσονται στην Ελβετία. Προκλητικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μ.Τσαβούσογλου, δήλωσε πως θέλει... να έχει στρατό στην Κύπρο, για να τον χρησιμοποιήσει αν χρειαστεί.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο Γιώργος Βλαβιανός, «η Τουρκία είναι ανένδοτη, συνεχίζει στην σκληρή γραμμή και ζητά την παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, όπως διέρρευσε από διάλογο, που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών, Κοτζιάς και Τσαβούσογλου την Δευτέρα. Ειδικότερα, ο τούρκος υπουργός είπε ότι η Άγκυρα επιθυμεί την παραμονή στρατευμάτων στην Κύπρο για τουλάχιστον άλλα 15 χρόνια, γιατί μπορεί να χρειαστεί για επέμβαση».

Δείτε επίσης: «Τζουμχουριέτ»: Άσχημες μυρωδιές βγαίνουν από το πλοίο που ενεπλάκη σε επεισόδιο με την Ελλάδα

Δείτε επίσης: H Τουρκία το παρακάνει μετά το επεισόδιο με το Λιμενικό-Κατηγορεί την Ελλάδα και στέλνει πλοία στο Αιγαίο

«Σήμερα Τρίτη, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως πρόκειται για όνειρο τα μηδέν στρατεύματα και οι μηδέν εγγυήσεις στην Κύπρο»,  πρόσθεσε ο Γ.Βλαβιανός.

Σχετικά με το επεισόδιο της Ρόδου, ο δημοσιογράφος, είπε πως η τουρκική εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» με τίτλο «Άσχημες μυρωδιές βγαίνουν από το πλοίο που ενεπλάκη σε επεισόδιο με την Ελλάδα», αναφέρει ότι όσο ο καπετάνιος, όσο και η εταιρία στην οποία ανήκει το πλοίο έχουν «πλούσιο ποινικό μητρώο» για λαθρεμπόριο όπλο και παράνομη διακίνηση προσφύγων. Το 2013 σε πλοίο της εταιρίας είχαν βρεθεί  3400 ολμοβόλα που είχαν δηλωθεί ως  «εξοπλισμός κουζίνας», συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος. 

Δείτε επίσης: Κουμουτσάκος για Τουρκία και Κυπριακό: Απέναντι στην αδιαλλαξία της, αντιπαρατάσσουμε μια ισχυρή εθνική γραμμή ευθύνης

Δείτε επίσης: Αιχμές Κοτζιά για διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό: Μερικοί βιάζονται, θέλουν να βάλουν το κάρο μπροστά από το άλογο

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top