Δεν φτάνει που οι Τούρκοι έκαναν την Αγιά Σοφιά τζαμί, προκαλώντας αντιδράσεις παγκοσμίως, αλλά ζητούν και τα ρέστα! Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση- απάντηση στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, κατηγορώντας  την Ελλάδα ότι δεν σέβεται τις θρησκευτικές ελευθερίες. 

Στην ανακοίνωση, συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι οι Τούρκοι καταδικάζουν όσα δήλωσε το ελληνικού υπουργείο και ότι εκείνο, αντί να στέλνει τις ευχές του στον τουρκικό λαό για τον ιερό μήνα του ραμαζανιού και τη «Νύχτα της Αποκαλύψεως», επέλεξε να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα για την ανάγνωσης του Κορανίου και της έκκλησης για προσευχή των πιστών στην Αγία Σοφία.

«Οι επιδόσεις της Ελλάδας στο πεδίο των θρησκευτικών ελευθεριών, οι οποίες είναι από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, είναι γνωστές. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι οι ελληνικές αρχές αυξάνουν τις πιέσεις τους στην Τουρκική Μουσουλμανική Μειονότητα στην Ελλάδα, παραπέμπουν στη δικαιοσύνη τους εκλεγμένους μουφτήδες για τα καθήκοντά τους και απορρίπτουν για άλλη μια φορά το αίτημα των Μουσουλμάνων να προσευχηθούν κατά τη διάρκεια του Μπαϊραμιού, σε ένα από τα πιο ιστορικά τεμένη στη Θεσσαλονίκη, όπου δεν υπάρχει κανένα ανοιχτό τζαμί για την άσκηση της λατρείας τους. Γι’ αυτό, προκαλεί απορία πώς αντιλαμβάνεται η Ελλάδα τον διαθρησκειακό διάλογο, τον οποίο αναφέρει στην ανακοίνωσή της, όταν δεν έχει ακόμη ούτε ένα τζαμί στην ίδια της την πρωτεύουσα για προσευχή. Καλούμε την Ελλάδα να γίνει μία μοντέρνα και δημοκρατική χώρα και να σέβεται όλες τις θρησκείες» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου

 

Διαβάστε ακόμα:

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ από τους Τούρκους! Διαβάστηκε το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά

Τρίζουν τα δόντια οι ΗΠΑ στην Τουρκία για την Αγιά Σοφιά: «Σεβαστείτε την παράδοση και την ιστορία της»

 

 

Tags: