Δυναμιτίζεται το κλίμα στη Μέση Ανατολή. Η Σαουδική Αραβία, αφού τύλιξε σε μία κόλα χαρτί μέλη της βασιλικής οικογένειας, επιχειρηματίες, πολίτικούς, μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και τους συμπεριέλαβε σε λίστα τρομοκρατών, συνδέει κάποιους από αυτούς ακόμη και με τη χρηματοδότηση μελών της Αλ Κάιντα που πήραν μέρος στην επίθεση στους Δίδυμους Πύργους το 2001.

Η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της έδωσαν στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με πρόσωπα κι οργανισμούς που «συνδέονται με τρομοκράτες», όπως λένε, και που «υποστηρίζονται από το Κατάρ».

Ο κατάλογος αυτός φανερώνει, όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση, ποιοι «συνδέονται με το Κατάρ και βρίσκονται στην υπηρεσία ενός υπόπτου πολιτικού προγράμματος του Κατάρ». Παρακάτω, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «δηλώνει ότι πολεμά από την μία πλευρά την τρομοκρατία την ώρα που από την άλλη πλευρά υποστηρίζει, χρηματοδοτεί και δίνει στέγη σε τρομοκρατικές οργανώσεις».

Ανάμεσα στις οργανώσεις που αναφέρονται στον κατάλογο, υπάρχουν και δύο ιδρύματα που συνδέονται άμεσα με τη βασιλική οικογένεια Αλ Θανί: το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα και το Ανθρωπιστικό. Μάλιστα, οι Σαουδάραβες επισημαίνουν ότι η βασιλική οικογένεια διατηρούσε φιλικές επαφές και με τον Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι, τον αιμοσταγή ηγέτη της Αλ Κάιντα, τον οποίο έτρεμαν ακόμα και οι ίδιοι οι τρομοκράτες! Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον Αλ Θανί να κρύβεται ακόμα και πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου!

Το Κατάρ, φυσικά, από την πλευρά του, απορρίπτει όλους τους ισχυρισμούς. Η κυβέρνησή του, μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «η κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, την Αίγυπτο, αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σχετικά με “την λίστα παρακολούθησης για την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας” για μία ακόμη φορά δίνει έμφαση σε αβάσιμους ισχυρισμούς, που δεν αποδεικνύονται με ρεαλιστικά γεγονότα. Η θέση μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι πιο ισχυρή από τις θέσεις αρκετών από αυτούς που υπογράφουν την κοινή ανακοίνωση-γεγονός που αγνοήθηκε εσκεμμένα από τους υπογράφοντες». 

Ο εμίρης Αλ Θανί του Κατάρ δηλώνει ρητά: «Δεν μπορούν απλώς να με κατηγορούν ότι υποστηρίζω τη Μουσουλμανική Αδελφότητα επειδή δεν την χαρακτηρίζω τρομοκρατική οργάνωση. Δεν έχω καμία απόδειξη για να τη χαρακτηρίσω τρομοκρατική οργάνωση. Είμαι μία ανεξάρτητη χώρα, έχω την κυριαρχία μου».

Στο αποκλεισμένο Κατάρ, η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού Αλ Τζαζίρα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης, με συνέπεια να σωπάσουν για ώρα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

 

Tags: