ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ο Έλληνας τραυματίας από τη σφαγή του Λονδίνου- ΑΝΗΣΥΧΟΙ οι Έλληνες που ζουν εκεί

Υπήρξαν και ήρωες που κατάφεραν να σταματήσουν τους τζιχαντιστές

Οι βρετανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι, ανάμεσα στους 48 τραυματίες βρίσκεται κι ένας Έλληνας. Ο 35χρονος Αντώνης Φίλης, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Λονδίνου και βρίσκεται εκτός κινδύνου.

«Ήρθε η αστυνομία εδώ. Με έχουν χτυπήσει, έχω ματώσει. Είμαι με γιατρούς, είμαι εντάξει» ακούγεται να λέει ο Αντώνης στο σοκαριστικό βίντεο.

Είναι μόλις λίγα δευτερόλεπτα αφότου οι αρχές έχουν σώσει "στο παρά ένα" τον Antonio Φίλη από τη δολοφονική μανία των τρομοκρατών. Οι τζιχαντιστές τον μαχαίρωσαν στο συκώτι και τον χτύπησαν στο κεφάλι. Οι γονείς του νεαρού Έλληνα που ζουν στη Λαμία, μίλησαν για τον εφιάλτη που τους περιέγραψε το παιδί τους. 

«Είδε το χάρο με τα μάτια του. Αυτοί, μου είπε, σημάδευσαν σε καρωτίδα και το έφαγε ξώφαλτσα, άμα τον έπαιρνε λίγο πιο χαμηλά δεν ξέρω τι θα γινόταν».

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση του τρομοκρατικού χτυπήματος, έστειλαν αμέσως μήνυμα στο παιδί τους για να δουν αν είναι καλά. Όμως, εκείνος δεν απαντούσε.

Αν οι αρχές έφταναν στο σημείο λίγα λεπτά αργότερα, ίσως και να μην προλάβαιναν ζωντανό τον 35χρονο Έλληνα.

Στο βίντεο -ντοκουμέντο ακούγεται η συνομιλία που είχε με φίλη του. Το star.gr εντόπισε την κοπέλα με την οποία ο 35χρονος μίλαγε στο τηλέφωνο, η οποία περιέγραψε τα πρώτα λεπτά του τραυματισμού.

«Εκείνη τη στιγμή ερχόταν να μας βρει. Ευτυχώς είναι καλά. Χειρουργήθηκε τα ξημερώματα και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για μια εβδομάδα».

Οι  Έλληνες που ζουν στο Λονδίνο και είδαν με τα μάτια τους τον τρόμο, περιγράφουν τη "μαύρη σελίδα" που γράφτηκε το βράδυ του Σάββατου.

«Είναι η πρώτη φορά που φοβάμαι. Υπάρχει ένας γενικότερος φόβος. Η σκέψη όλων μας, όμως, είναι ‘μια ανάσα και συνεχίζουμε’. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε κάτι τέτοιο να μας συγκλονίσει βαθιά» περιγράφει η Εβελίνα.  

Η Θάλεια μιλάει για τον φόβο που διακρίνει την καθημερινότητα στη βρετανική πρωτεύουσα.

«Ο κόσμος είναι υποψιασμένος. Όποτε μπαίνω στο μετρό, κοιτάζω για καμιά τσάντα και σήμερα είδα ένα βαν στο δρόμο και είπα ‘ωχ Παναγιά μου’».

 Η 26χρονη νοσηλεύτρια, Ράιαν Τζόνσον, βρισκόταν στη γέφυρα του Λονδίνου, ακριβώς τη στιγμή που οι τρομοκράτες θέριζαν ζωές. Θα ήταν νεκρή, όπως λέει, αν δεν της έσωζε τη ζωή ένας οδηγός ταξί.

«Ένας οδηγός ταξί όρμησε πάνω μου και μου φώναξε ‘τρέξε  τώρα, πρέπει να τρέξεις, κουβαλάει μαχαίρι’. Ξεκίνησαν να τρέχω  όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Άνθρωποι ούρλιαζαν».

Ο  Ρουμάνος φούρναρης  που ακούγεται στο βίντεο - ντοκουμέντο έσωσε 20 ανθρώπους από την φονική μανία των τζιχαντιστών. Μάλιστα, στο βίντεο φαίνεται και το κοντάρι με το οποίο τους επιτέθηκε και τους χτύπησε στο κεφάλι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top