ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Χαροπαλεύουν 18 τραυματίες των τρομοκρατικών επιθέσεων – ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ νέο χτύπημα

Κανονικά θα διεξαχθούν οι εκλογές την Πέμπτη

Λονδίνο τραυματίες νέο χτύπημα

Τριάντα έξι άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο το βράδυ στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ οι δεκαοκτώ από αυτούς παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση. Αυτό ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας.

Υπενθυμίζουμε ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία, όταν τρεις τρομοκράτες έπεσαν με το φορτηγό, στο οποίο επέβαιναν πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και στη συνέχεια επιτέθηκαν με μαχαίρια σε περαστικούς στη συνοικία Μπόροου Μάρκετ.

Μέι: Το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής θα παραμένει κρίσιμο - Μπορεί να έχουμε νέο χτύπημα

Το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής θα παραμείνει «κρίσιμο» στη Βρετανία, δήλωσε σήμερα Δευτέρα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, χαρακτηρίζοντας την πρόσφατη επίθεση πλήγμα στον ελεύθερο κόσμο.

Εξάλλου, εφαρμόζονται επιπλέον μέτρα ασφαλείας σε πολλά σημεία, μεταξύ των οποίων και αρκετές γέφυρες στο κεντρικό Λονδίνο, επεσήμανε η Μέι.

«Το Ανεξάρτητο Κέντρο Ανάλυσης της Τρομοκρατίας επιβεβαίωσε ότι το εθνικό επίπεδο απειλής παραμένει κρίσιμο, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανή μια τρομοκρατική επίθεση», τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC, έπειτα από σύσκεψη που είχε με την επιτροπή της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι, δυστυχώς, τα θύματα έχουν διάφορες εθνικότητες. Ήταν μια επίθεση εναντίον του Λονδίνου και του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά επίσης ήταν μια επίθεση εναντίον του ελεύθερου κόσμου», υπογράμμισε.

Όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Εν τω μεταξύ, οι εκλογές στη Βρετανία θα διεξαχθούν κανονικά την Πέμπτη, παρά τις αντιδράσεις. Το μεγάλο ερώτημα που θέτουν οι Βρετανοί μεταξύ τους, δεν είναι πλέον το Brexit, αλλά το αν και κατά πόσο η Τερέζα Μέι, μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους. Τα τρία απανωτά τρομοκρατικά χτυπήματα (δύο στο Λονδίνο και ένα στο Μάντσεστερ), δείχνουν να «τραυματίζουν» την εικόνα της Τερέζα Μέι. Το αν και κατά πόσο θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών, θα το δείξουν οι κάλπες.

Ενδεικτική, πάντως, του κλίματος που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, είναι μία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας στη Βρετανία, σύμφωνα με την οποία η Τερέζα Μέι είναι η δεύτερη πιο «σιχαμένη» πολιτικός στο Νησί, με 35%, πίσω, ωστόσο, από τον Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος έχει την πρωτοκαθεδρία με 55%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top