Μήνυμα ενότητας μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον Χριστιανών Κοπτών στην Αίγυπτο την Κυριακή των Βαΐων από τον ISIS θα στείλουν ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, οι οποίοι θα ταξιδέψουν μαζί στην Αίγυπτο στις 28 και 29 Απριλίου.

Όπως αναφέρει η διαδικτυακή έκδοση της ιταλικής εφημερίδας La Stampa, ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκλήθηκε από τον Μεγάλο Ιμάμη του Αλ Άζχαρ.

«Πρόκειται για μια σημαντική παρουσία, για μια κοινή μαρτυρία ενότητας των χριστιανών, με ένα μήνυμα ειρήνης προς όλο τον κόσμο, σε αυτή την δύσκολη φάση, κατά την οποία πνέουν άνεμοι πολέμου», αναφέρει η εφημερίδα και συνεχίζει:

«Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα σταθούν δίπλα στον Πατριάρχη της Κοπτικής εκκλησίας, Πάπα Θεόδωρο τον Β', η χριστιανική κοινότητα του οποίου επλήγη θανάσιμα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των φονταμενταλιστών».

Η εφημερίδα σημειώνει ακόμα ότι ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας προσκλήθηκε για να πάρει μέρος στη διεθνή διάσκεψη για την ειρήνη, κατά την οποία θα πάρουν τον λόγο τόσο ο Πάπας Φραγκίσκος, όσο και ο μεγάλος Ιμάμης του Αλ Άζχαρ.

Tags: