Το...απογειώνει η Βόρεια Κορέα: "Αν οι ΗΠΑ επιτεθούν, θα ανταποδώσουμε με πυρηνικά όπλα"

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στέλνει στρατιωτικά μηνύματα με κάθε ευκαιρία

Συνεχίζει να κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα. Αφού Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα, Μ. Σάββατο τις ΗΠΑ: «Σταματήστε τη στρατιωτική σας υστερία ή αντιμετωπίστε τις επιπτώσεις». Ταυτόχρονα, μια ομάδα κρούσης αμερικανικών πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού κατευθύνεται στην περιοχή ενώ η Πιονγκγιάνγκ γιορτάζει την “Ημέρα του Ήλιου”, την 105η επέτειο, δηλαδή, από τη γέννηση του ιδρυτή της Κιμ Ιλ-Σουνγκ, παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Κατά μήκος του ποταμού Ταεντόνγκ, που διαρρέει την Πιονγκγιάνγκ, παρατάχθηκαν εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα ενώ ο Βορειοκορεάτης ηγέτης παρακολούθησε την παρέλαση με τους συμβούλους του. Αναλυτές εκτιμούν ότι, εκτός από τον εορτασμό της Ημέρας του Ήλιου, ο Κιμ Γιονγκ Ουν βρήκε ευκαιρία να στείλει το στρατιωτικό του μήνυμα σε ΗΠΑ, Νότια Κορέα και Ιαπωνία, όπως και να εκτοξεύσει ακόμα έναν βαλλιστικό ή πυρηνικό πύραυλο.

Εν τω μεταξύ, όσο ο Τραμπ χαρακτηρίζει την Βόρεια Κορέα «πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί», ο δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία της Βόρειας Κορέας πέταξε κι αυτός τα πυρά του, λέγοντας ότι αν οι ΗΠΑ πραγματοποιήσουν επίθεση, η χώρα του θα ανταποδώσει με πυρηνικά όπλα!

«Είμαστε έτοιμοι να ανταποδώσουμε σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, είμαστε έτοιμοι να ανταποδώσουμε σε οποιαδήποτε πυρηνική επίθεση με μια πυρηνική επίθεση»  δήλωσε συγκεκριμένα ο Τσε Ριόνγκ-χάε. Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο της Βόρειας Κορέας, KCNA, ο Ριόνγκ-χάε πρόσθεσε ότι «οι αμερικανικές βάσεις στη Νότια Κορέα και τα αρχηγεία του Κακού, όπως το κτίριο της προεδρίας στη Σεούλ, θα γίνουν σκόνη σε λίγα λεπτά σε περίπτωση πολέμου».

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει, επίσης, τη «σοβαρή στρατιωτική υστερία» της κυβέρνησης Τραμπ που, όπως λέει, αγγίζει «επικίνδυνα επίπεδα και δεν μπορεί πλέον να παραβλεφθεί»«Θα ληφθούν τα πιο σκληρά αντίμετρα εναντίον των ΗΠΑ και των ναυτικών τους δυνάμεων, με τέτοιο ανηλεή τρόπο, ώστε να μην επιτρέψουμε στους επιτιθέμενους να επιβιώσουν» μετέδωσε το KCNA.

Το σημείο των πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας είναι έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία, όπως σχολιάζει ο ιστότοπος «38 North», που ασχολείται με την ασιατική χώρα και βασίζεται σε πολλές πρόσφατες δορυφορικές φωτογραφίες.

Υπενθυμίζουμε ότι η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει ήδη 5 πυρηνικές δοκιμές κι έχει εκτοξεύσει 3 βαλλιστικούς πυραύλους. Οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, έστειλαν στην περιοχή αεροπλανοφόρο και 3 αντιτορπιλικά, μια «αρμάδα» όπως τη χαρακτήρισε ο Τραμπ, που μπορεί να εκτοξεύει πυραύλους και υποβρύχια.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top