Ντάισελμπλουμ: ΔΕΝ ζητάω συγγνώμη, γιατί δεν το είπα-ΣΑΛΟΣ με τις δηλώσεις του ότι ο Νότος ξόδεψε τα λεφτά σε ποτά και γυναίκες

Τι μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο ανταποκριτής του STAR, Θάνος Αθανασίου

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις κατά του Προέδρου του Eurogroup, μετά την άρνησή του να απολογηθεί σε Ισπανό Ευρωβουλευτή για σχόλια που του απέδωσε ο τελευταίος και είχαν να κάνουν με τη δημοσιονομική συμπεριφορά των κρατών του Νότου.

Ήδη αργά χθες το βράδυ,  ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε πως ήταν ατυχής η επιλογή Ντάισελμπλουμ να μην απολογηθεί, ενώ τόσο ο επικεφαλής της ομάδας των σοσιαλιστών και δημοκρατών, Τζιάννι Πιττέλα και η επικεφαλής της Ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ καταδίκασαν τις δηλώσεις του. Επιπλέον ο Πιττέλα ζήτησε ανοικτά την παραίτησή του.

Ο Ισπανός Ευρωβουλευτής κατηγόρησε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι σε συνέντευξή του στη Frankfurter Algemeine Zeitung δήλωσε τα εξής: "...κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, οι χώρες του Βορρά έδειξαν αλληλεγγύη στις χώρες που επηρεάστηκαν από την κρίση. Ως σοσιαλδημοκράτης, αποδίδω εξαιρετική σημασία στην αλληλεγγύη. Αλλά και αυτοί έχουν υποχρεώσεις. Δεν μπορούν να ξοδεύουν όλα τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητούν βοήθεια..."

Ωστόσο η φράση του Προέδρου του Eurogroup ήταν "... εγώ δεν μπορώ να ξοδεύω όλα τα λεφτά μου στο αλκόολ και τις γυναίκες και να παρακαλάω μετά για βοήθεια" (I cannot spend all my money on liquor and women and plead for your support afterwards). Επιπλέον η φράση του Γ.Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη αφορούσε την υπόθεση της Ελλάδας το 2009- 2010 και όχι γενικά τον Νότο καθώς τη χρησιμοποίησε τη στιγμή που μιλούσε για τις ελληνικές υποχρεώσεις σε σχέση με τη συμφωνία.

Κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι δεν είναι τυχάιο ότι αυτή η επίθεση εναντίων του Προέδρου του eurogroup έρχεται μετά το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών και την εκίνηση παρασκηνιακών συζητήσεων για την διαδοχή του, τη στιγμή που μια σειρά κοινοτικών παραγόντων και κυβερνήσεων επιθυμούν την παραμονή του Γ.Ντάισελμπλουμ στο συγκεκριμένο πόστο.

Θάνος Αθανασίου, ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top