Νέα ΠΡΟΚΛΗΣΗ από την Τουρκία: "Ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει σοβαρή έλλειψη γνώσεων του διεθνούς δικαίου!"

Συνεχίζεται το τουρκικό παραλήρημα

Νέα ΠΡΟΚΛΗΣΗ από την Τουρκία: "Ο Προκόπης Παυλόπουλος έχε

Ακάθεκτη συνεχίζει το ρεσιτάλ προκλητικότητας η Τουρκία. Τα βέλη της αυτή τη φορά στρέφονται κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του, σχολίασε εμπρηστικά τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κατά τη διάρκεια της τελετής ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη Καλύμνου. Όπως ήδη σας έχει ενημερώσει το star.gr, ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε, στην ομιλία του, ότι «επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την Τουρκία, κάνουμε, όμως, σαφές ότι θα προασπίσουμε τα σύνορά μας και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας με κάθε τρόπο».

Η Τουρκία, φυσικά, δεν αφήνει τίποτα να περάσει ασχολίαστο, οπότε τα λεγόμενα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. «Είμαστε ικανοποιημένοι που ο Έλληνας πρόεδρος Παυλόπουλος επιθυμεί να αναπτύξει φιλικές σχέσεις με τη χώρα μας. Παρόλα αυτά, βλέπουμε με ανησυχία και έκπληξη ότι οι δηλώσεις του κρύβουν σοβαρή έλλειψη γνώσεων για τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου» απάντησε η Άγκυρα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah. 

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε, στην ανακοίνωσή του, ότι «η συνθήκη της Λωζάννης προβλέπει την αποστρατικοποίηση του Αιγαίου, κάτι που ορίστηκε λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες της Τουρκίας. Η αντίδρασή μας στην στρατιωτική δραστηριότητα της Ελλάδας στο Αιγαίο είναι θεμελιώδες δικαίωμα της χώρας μας εντός του διεθνούς δικαίου αλλά και χρέος μας για να διατηρηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή».  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top