«Πυρ και μανία» ο Σόιμπλε κατά του Ερντογάν για τα περί «ναζιστικών πρακτικών»

Καταιγιστικός ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ-Χαρακτήρισε «τρομακτικό» αυτό που δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος

Καταιγιστικός ήταν ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε κατά του Ερντογάν. Χαρακτήρισε «τρομοκρατικό» αυτό που είπε για «ναζιστικές πρακτικές της γερμανικής κυβέρνησης».

«Δεν είναι ανεκτό, αν η Γερμανία και οι Αρχές της εξισώνονται με τη ναζιστική Γερμανία και αν ένας αρχηγός κράτους το κάνει αυτό, είναι ακόμη πιο τρομακτικό» δήλωσε ο Σόιμπλε.

Δεν έμεινε όμως μόνον εκεί ο Γερμανός υπουργός, καθώς τόνισε πως:

«Πιστεύουμε ότι η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθεροτυπία είναι απαραίτητα. Δεν μπορεί να γίνει δεκτό, αν κάποιος στην Ευρώπη και η Τουρκία είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δεν τα σέβεται αυτά».

Κι ενώ έλεγε αυτά ο Γερμανός υπουργός Οικονομιών στο Βερολίνο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου αγνοεί τις αποφάσεις, μεταβαίνει στη Γερμανία και είπε μάλιστα ότι θα βγάλει και λόγο. Οι πληροφορίες, πάντως λένε ότι θα μιλήσει στο τουρκικό προξενείο του Αμβούργου και όχι σε μεγάλη αίθουσα.

«Εγώ θα πάω σήμερα στο Αμβούργο. Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να συναντηθούμε με τους πολίτες μας και δεν πρέπει να προσπαθεί να μας εμποδίσει», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Τα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία αναφέρθηκε ο Σόιμπλε αποτυπώνονται ανάγλυφα σε βίντεο που γυρίστηκε στη Σινώπη, πόλη στον Εύξεινο Πόντο.

Ο Μούσα Γιλντιρίμ, καμμιά σχέση με τον συνεπώνυμο του Τούρκο πρωθυπουργό, έδωσε την καλύτερη κατά την άποψή του απάντηση  στη ερώτησή που του έθεσαν τι θα πρέπει να συμβεί σε όσους δεν υποστηρίξουν Ερντογάν στο δημοψήφισμα. Έβγαλε το πιστόλι του και πυροβόλησε.

Την αδιανόητη πράξη του, ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές. Ο Μούσα Γιλντιρίμ είπε ότι το έκανε για πλάκα με τον φίλο του. Τελικώς αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του από την επαρχιακή επιτροπή.

Κι ενώ η αντιπαραθέσεις περί το δημοψήφισμα είναι στο κόκκινο, στην παραλιακή Αττάλεια υπήρξε συνάντηση των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας και της Τουρκίας με αντικείμενο την περιφερειακή ασφάλεια και το Ισλαμικό Κράτος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top