Επεισόδια στην Πάτρα για την Πρωτομαγιά - Πορείες σε όλη την Ελλάδα

ΓΣΕΕ: Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά

Συνδικάτα, σωματεία και συλλογικότητες τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά με πορείες και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

«Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή γι’ αυτό και ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί» ανέφερε η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της για την Πρωτομαγιά.

Μαζί με την ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα, ζητώντας «δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα εργατικά δικαιώματα και τις εργασιακές κατακτήσεις».

«Το μήνυμα της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς είναι η ανάγκη ενίσχυσης του αγώνα, της εργατικής λαϊκής πάλης και της οργάνωσης παντού ενιαία για την κατάργηση όλων των μνημονιακών αντεργατικών νόμων, για την ανάκτηση όλων των οικονομικών απωλειών που είχε ο εργαζόμενος λαός στα χρόνια της κρίσης» είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα και πραγματοποίησε πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποίησαν και οργανώσεις της Αριστεράς και φοιτητικοί σύλλογοι, ενώ το παρών έδωσε και ο  Γιάνης Βαρουφάκης με το κόμμα του ΜέΡΑ25.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστές τέσσερις συγκεντρώσεις, από το ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), τη Λαϊκή Ενότητα και την ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος) και, τέλος, σωματεία και συλλόγους της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Επεισόδια στην Πάτρα

Πορείες από συνδικάτα πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας (Πάτρα, Χανιά, κλπ.).

Στην Πάτρα έγιναν επεισόδια όταν ομάδα αντιεξουσιαστών παρείσφρησε στην πορεία και έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Οι αναρχικοί επιτέθηκαν σε υποκατάστημα τράπεζας, με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας να σπεύδουν στο σημείο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top