Αγριεύει ξανά η κατάσταση με τους μετανάστες. Σε Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη, πρόσφυγες κατέκλυσαν κεντρικές πλατείες και κατασκήνωσαν σε αυτές.

Θεσσαλονίκη

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κάτω από το άγαλμα του Βενιζέλου στην οδό Αριστοτέλους, περίπου 60 πρόσφυγες από το Αφρίν της Συρίας έχουν κατασκηνώσει από χθες το μεσημέρι.

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά κοιμήθηκαν σε sleeping bags στο γρασίδι. Σύμφωνα με το voria.gr, οι πρόσφυγες είπαν ότι κατασκήνωσαν στο σημείο γιατί δεν έχουν πού να μείνουν. Το ίδιο μέσο αναφέρει ότι σύμφωνα με την αστυνομία οι πρόσφυγες έχουν καταγραφεί και έχουν στην κατοχή τους τα χαρτιά που τους επιτρέπουν την παραμονή στη χώρα μας.

Μέσα στη μέρα να προωθηθούν σε camps, πιθανότατα στα Λαγκαδίκια, τα Διαβατά και την Αλεξάνδρεια.

Μυτιλήνη

Στο κεντρικό λιμάνι της Λέσβου η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, αφού για τέταρτη μέρα μετανάστες έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία Σαπφούς, έχοντας δημιουργήσει ένα μικρό καταυλισμό. Πριν από δύο μέρες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας με αίτημά τους τον  απεγκλωβισμό τους από την Λέσβο και τη μετακίνησή τους στον Πειραιά.

Σήμερα, με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη  Νίκο Τόσκα, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων «προκειμένου να λάβει τέλος η κατάληψη της πλατείας Σαπφούς και να γίνει επιτέλους πράξη η ουσιαστική αποσυμφόρηση της Λέσβου».

Πηγή: voria, lesvospost. lesvosnews