Επανήλθαν με νέο αίτημα οι παραγωγοί του ΒΒC για τα γυρίσματα στο Σούνιο

Αναθεωρεί το ΚΑΣ την πρότερη αρνητική του απάντηση - Νέα ενημέρωση 31-03-2018 08:11

Μετά τις αντιδράσεις, το Κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο άλλαξε γνώμη για το Σούνιο. Οι παραγωγοί του BBC επανέρχονται με νέο αίτημα ελπίζοντας να μην βρουν ξανά κλειστές πόρτες.

Διαβάστε επίσης: Το ΚΑΣ έβαλε «φρένο» σε Χολιγουντιανή υπερπαραγωγή στο Σούνιο

Μετά το σάλο και την οργισμένη ανακοίνωση του γενικού γραμματέα ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου, οι αρχαιολόγοι το ξανασκέφτονται να πετάξουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ του ΒΒC στα σκουπίδια. Οι παραγωγοί της πολυβραβευμένης σειράς επανήλθαν με νέο αίτημα.

Στη νέα πρόταση, η εταιρεία παραγωγής ζητά από το ΚΑΣ να γίνουν τα γυρίσματα από τις 7 το πρωί ως της 1 το μεσημέρι και όχι από από τις 7 ως τις 7 το βράδυ. Αυτό άλλωστε ήταν και το αγκάθι που έκανε τους αρχαιολόγους να πουν όχι στο πρώτο αίτημα.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής , Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης: «Ελπίζω ότι όλοι οι δημόσιοι φορείς θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα δώσουν τη δυνατότητα σε διεθνείς παραγωγές όπως αυτή να αξιοποιήσουν το πάρα πολύ συμπαγές πλαίσιο κινήτρων για οπτικοακουστικές παραγωγές που έχει θεσπίσει. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρεθεί λύση».

Η Ελλάδα έχει χάσει κατά καιρούς μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές και ευκαιρίες προβολής των μνημείων της που θα πολλαπλασίασαν τους τουρίστες στο Σούνιο ακόμη και τις καθημερινές. Αντίθετα η Μάλτα, η Τενερίφη, και το Ντουμπρόβνικ αγκάλιασαν διάπλατα τις προτάσεις που εμείς απορρίψαμε.

Τη Μεγάλη Τρίτη το ΚΑΣ θα συνεδριάσει ξανά για το θέμα με τη ελπίδα η νέα απάντηση να μην θάβει και πάλι κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και επαφής τη χώρας μας με το σήμερα.

 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top