Το ΚΑΣ έβαλε «φρένο» σε Χολιγουντιανή υπερπαραγωγή στο Σούνιο

Το ’’όχι’’ στο ΒΒC και τον Παρκ Τσαν-γουκ

Όχι σε χολιγουντιανή υπερπαραγωγή  που θα γυριζόταν στο Σούνιο είπε για άλλη μια φορά η Ελλάδα και συγκεκριμένα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο πετώντας ...στα σκουπίδια  3 εκατομμύρια ευρώ και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η Ελλάδα  δεν εμπιστεύτηκε τον πρωταγωνιστή του  "TRUE BLOOD", Αλεξάντερ Σκαρσγκαρντ  που έχει  καθηλώσει εκατομμύρια τηλεθεατές στον κόσμο  ,να προβάλλει και να διαφημίσει τη χώρα μας  μέσω μιας καινούργιας σειράς που ήθελε να γυρίσει στο Σούνιο.

Ο ηθοποιός θα  είναι ο  πρωταγωνιστής του  "Τhe little drummer girl" , της σειράς που ζήτησε άδεια γυρισμάτων,  για μια μόλις ημέρα  και έλαβε ένα μεγάλο "όχι " από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο .Σεναριογράφος και σκηνοθέτης ο πολυβραβευμένος Παρκ Τσαν Γουκ  ή αλλιώς ο  "εγκέφαλος" των ταινιών "Old boy" , "stoker"  και " η Υπηρέτρια " αλλά φαίνεται πως ούτε αυτό μας συγκίνησε.

Οι παραγωγοί του θρίλερ   που έχει βασιστεί στον μέντορα του αστυνομικού μυθιστορήματος , Τζον Λε Καρε και έχει αποσπάσει βραβείο Χρυσής Σφαίρας, θα επένδυαν  στην Ελλάδα 3.000.000 ευρώ και  επάνω από 4.000 ηθοποιοί και εργαζόμενοι της παραγωγής θα διέμεναν σε ξενοδοχεία της Αττικής.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο οι τρεις λόγοι που αρνήθηκαν στην χολιγουντιανή υπερπαραγωγή  ήταν η μεγάλη χρονική έκταση, ο μεγάλος αριθμός προσώπων και ο βαρύς εξοπλισμός.

Όλα αυτά  την ώρα που το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής προσπαθεί να προσελκύσει κινηματογραφικές παραγωγές μέσω επαφών με θεσμικούς φορείς του εξωτερικού.

Η ενόχληση του  Υπουργού Νίκου Παππά αποτυπώθηκε μέσω της ανακοίνωσης  που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος. 

 

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

 Πρόκειται για διεθνή γελοιοποίηση της χώρας. Το ΚΑΣ αρμενίζει σε δικές του ήρεμες θάλασσες αλλιώς δεν εξηγείται η σπουδή να απορριφθεί.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά. Πριν δυο χρόνια σήριαλ του BBC με πρωταγωνιστή τον Χιου Λώρι ή αλλιώς τον DR HOUSE είχε φάει κόκκινη κάρτα από τη χώρα μας και τελικά γυρίστηκε στην Ισπανία όπως και η περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον που μετέτρεψε την Τενερίφη σε...πλατεία Συντάγματος!

Παρακολουθήστε το βίντεο…

Δείτε εδώ ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star…

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top