Άντρο τοξικομανών η Νομική σχολή - Κραυγή απόγνωσης από φοιτητές και καθηγητές

Δείτε τις σοκαριστικές εικόνες που κατέγραψε το Star

Πάρτι διακίνησης αλλά και χρήσης ναρκωτικών στήνεται κάθε μέρα στη Νομική. 93 καθηγητές έστειλαν επιστολή κραυγής,  ενώ φοιτητές μιλώντας στο Star περιγράφουν σκηνές που  θυμίζουν περισσότερο γκέτο παρά Πανεπιστήμιο. Οι εικόνες, σοκαριστικές.

«Περπατάμε και κοιτάμε μην πατήσουμε κάποια σύριγγα. Αυτή την εικόνα που βλέπετε οι σπουδαστές της Νομικής την αντικρίζουν κάθε μέρα».

Η ώρα είναι 10 το πρωί και  περίπου 10 με 20 τοξικομανείς έχουν συγκεντρωθεί στο πάρκο της ανομίας ή αλλιώς στη Μασσαλίας, για να κάνουν τη δόση τους

Θάνατος και εθισμός, δυο λέξεις που διδάσκονται με το «καλημέρα»  οι φοιτητές της Νομικής Σχολής. Ακριβώς μπροστά από το ίδρυμα ανθρώπινα ναυάγια, dealer και αλισβερίσια.

Την ώρα του ρεπορτάζ χρήστης μπαίνει  στον προαύλιο χώρο της σχολής, αφήνει τη δόση του στη γωνία και ξαναβγαίνει. Εικόνα συνηθισμένη καταγγέλουν οι φοιτητές.

Το βράδυ  η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο

 

Οι σοκαριστικές αυτές σκηνές οδήγησαν 93  καθηγητές της Νομικής να στείλουν επιστολή απόγνωσης και διαμαρτυρίας  στις αρχές :

«Αν η Πολιτεία δεν δράσει θα λάβουμε κάθε μέτρο ακόμη και επώδυνο αν χρειαστεί. Από τύχη και μόνο δεν έχουμε θρηνήσει θύματα και δεν έχουν γίνει βαρύτερες συμπλοκές ή θανατηφόρα επεισόδια σε βάρος φοιτητών μας».

Τα Πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές, όχι σε υπουργούς, όχι σε καθηγητές , όχι σε τοξικομανείς και οι  φοιτητές ζητούν μια λύση γιατί μέχρι τώρα…

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη  Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top