Άρχισαν τα όργανα! Αναστάτωση στην Κοζάνη γιατί η κλήρωση για τους σημαιοφόρους "έβγαλε" Αλβανό και μη αριστούχο

Η αντίδραση ενός γονέα και η απάντηση του Συλλόγου / Πρώτη ανάρτηση: 28-09-2017 16:36

Αναστάτωση στην Κοζάνη για την κλήρωση των σημαιοφόρων

Το θέμα της κλήρωσης των σημαιοφόρων είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με το που είδε το φως της δημοσιότητας. Το επιχείρημα της κυβέρνησης ήταν να μην υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ των μαθητών και το επιχείρημα της αντιπολίτευσης ήταν πως δεν είναι δυνατόν να διώκεται η αριστεία στην χώρα μας. Οπως ήταν αναμενόμενο το θέμα δίχασε και την ελληνική κοινωνία με αμφότερα τα στρατόπεδα να έχουν οπαδούς και πολέμιους. Τα πρώτα όργανα...άρχισαν στην Κοζάνη με αφορμή τον επερχόμενο εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. 

«Τα παιδιά συμπεριφέρονται σαν μεγάλοι και οι μεγάλοι κάνουν σαν μωρά»! Αυτή ήταν η απάντηση του απερχόμενου προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου στο star.gr μετά από την αναστάτωση που προκλήθηκε στη σχολική κοινότητα εξαιτίας της κλήρωσης που έγινε για τους σημαιοφόρους από την οποία προέκυψε ότι σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα είναι ένας μαθητής από την Αλβανία, που σύμφωνα με καταγγελίες δεν είναι άριστος μαθητής.

Όπως είπε ο κ. Χρήστος Μαγκιρίδης δεν υπάρχει γενικευμένο κύμα αντίδρασης, όπως μεταδόθηκε από τοπικά μέσα, αλλά πρόκειται για την αντίδραση ενός μεμονωμένου γονέα, ο οποίος δεν ικανοποιήθηκε από το αποτέλεσμα της κλήρωσης.

Όπως είπε ο συγκεκριμένος γονέας είχε πρόβλημα τόσο με τη διαδικασία της κλήρωσης που προβλέπει ο νόμος, όσο και με την εθνικότητα του μαθητή, παρ’ όλ’ αυτά, υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε καμία άλλη αρνητική αντίδραση από γονείς μαθητών του σχολείου.

«Κι εγώ είμαι αντίθετος με τη διαδικασία της κλήρωσης και με την κατάργηση της προσευχής, αλλά αυτός είναι ο νόμος. Δεν είναι ούτε απόφαση του διευθυντή, ούτε απόφασή κάποιου άλλου. Διαφωνούμε με την όλη διαδικασία αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά», είπε στο  star.gr.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι για τους περισσότερους γονείς που βλέπουν με σκεπτικισμό την διαδικασία της κλήρωσης, το πρόβλημά τους έγκειται καθαρά στη διαδικασία και όχι φυσικά στην εθνικότητα του παιδιού που κληρώθηκε.

«Αυτό δεν το εξετάζουμε καν. Όλα γίνονται από τους γονείς. Τα παιδιά είναι αθώες ψυχούλες, εμείς τους δείχνουμε το δρόμο. Τα παιδιά στο σχολείο όταν ανακοινώθηκε το όνομα του σημαιοφόρου χειροκροτούσαν και ζητωκραύγαζαν. Χάρηκαν πάρα πολύ. Δεν ξέρω αυτοί που δημιούργησαν το θέμα αν έρχονται στη θέση του παιδιού, που στοχοποιήθηκε χωρίς λόγο και πώς επηρέασε όλη αυτή η ιστορία την ψυχούλα του», είπε.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου ξεκαθάρισε ότι τήρησε το γράμμα του νόμου και τίποτα περισσότερο, χωρίς να θέλει να δώσει καμία συνέχεια στο θέμα.

Στο ίδιο πνεύμα και ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, τόνισε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση για γενικευμένες αντιδράσεις και ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και μάλιστα δεν υπήρξε επίσημη καταγγελία, αλλά μέσω διαρροών.  

Της Ευαγγελίας Ντούρου

Email:entourou@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top