Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Βροχές και καταιγίδες όλη την εβδομάδα

Αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου Μανώλη Αναδρανιστάκη

Aλλαζει το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες, τις επόμενες ημέρες. 

Ο μετεωρολόγος Μανώλης Αναδρανιστάκης αναφέρει ότι θα έχουμε μια φθινοπωρινή εβδομάδα, «κυρίως από την Πέμπτη και μετά, που θα ενισχυθούν οι βοριάδες».

Αρκετές καταιγίδες έχουν σημειωθεί στα νησιά του Ιονίου, ενώ από το πρωί της Δευτέρας βρέχει στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, όπου η θερμοκρασία είναι «μόλις 15 βαθμοί».

Αναλυτικά, για το επόμενο διήμερο, ο μετεωρολόγος εξηγεί:

«Τρίτη και Τετάρτη, περιμένουμε βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά και συγκεκριμένα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, τις Σποράδες και τη Βόρεια Εύβοια.

»Στη υπόλοιπη χώρα, ο καιρός αρχικά θα είναι καλός, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

»Και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πιθανότητα αύριο, Τρίτη, το μεσημέρι να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή μπόρες. Οι άνεμοι δεν θα είναι ενισχυμένοι, το πολύ 5 μποφόρ βόρειοι. Η θερμοκρασία θα πέσει σε λίγο πιο χαμηλά για την εποχή επίπεδα, στους 26-27 βαθμούς.

»Η Πέμπτη θα είναι μια αρκετά πιο βροχερή μέρα, με βροχές σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη, με ένα βοριαδάκι 6 μποφόρ, που θα κρατήσει μέχρι και το τέλος της εβδομάδας. Έτσι, η θερμοκρασία θα πέσει 2 με 3 βαθμούς ακόμα. Στην Αττική, το Σαββατοκύριακο, υπολογίζεται στους μόλις 25 βαθμούς κελσίου».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top