Καλώς τα δεχτήκαμε…και στην Ελλάδα, καθώς το φυτικό ναρκωτικό Σάλβια, των Σαμάνων του Μεξικού, έκανε το «ντεμπούτο» του στη χώρα μας.

Το ναρκωτικό βρέθηκε στην κατοχή 31χρονου Αλβανού διακινητή που συνελήφθη, μαζί με κοκαΐνη και χασίς.

Ο διακινητής συνελήφθη στο Λαύριο, έχοντας μόλις πουλήσει ναρκωτικά σε μια γυναίκα. Είχε κρύψει το εμπόρευμά του (24,9 γρ. Σάλβια, 1,7 γρ. κοκαΐνη και 13,6 γρ. κάνναβη) σε κρύπτη στον κλιματισμό του οχήματός του. Βρέθηκαν, επίσης, και κατασχέθηκαν 430 ευρώ. 

Η Σάλβια είναι ψυχοτρόπο ναρκωτικό, που προέρχεται από το ομώνυμο φυτό που βρίσκεται κυρίως στην Οαξάκα του Μεξικό και είναι γνωστή στους Ινδιάνους της περιοχής. Τελευταία, έχει αρχίσει να γίνεται δημοφιλές στην Ευρώπη. Προκαλεί έντονες παραισθήσεις, μεγαλύτερες από αυτές του LSD, και θέτει σε μεγάλο κίνδυνο τον χρήστη του. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι χρήστες του συγκεκριμένου ναρκωτικού αποκαλούνται «ψυχοναύτες».

Οι χρήστες, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, λίγα δευτερόλεπτα μετά την πρώτη ρουφηξιά αρχίζουν να παραμιλάνε, να γελούν δυνατά, να ουρλιάζουν, να βγάζουν άναρθρες κραυγές και να ψιθυρίζουν ή να χειρονομούν, βουλιάζοντας στον καναπέ ή πέφτοντας στο πάτωμα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Ευρώπη έχουν ήδη σημειωθεί θάνατοι χρηστών που, έχοντας πάρει Σάλβια, νόμιζαν ότι μπορούσαν να πετάξουν κι έπεσαν, τελικά, από μεγάλο ύψος.

 

(πηγή φωτογραφίας: ΕΛ.ΑΣ.)

Tags: