Αποζημίωση μαμούθ ζητά η οικογένεια του 23χρονου φοιτητή που χτυπήθηκε μέχρι θανάτου στον Λαγανά

Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειάς του

Αποζημίωση μαμούθ ζητά η οικογένεια του 23χρονου φοιτητή

Η οικογένεια του αδικοχαμένου 23χρονου φοιτητή, Μπακαρί Χέντερσον, που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στον Λαγανά της Ζακύνθου, αποφάσισε να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, εξαντλώντας την αυστηρότητα των αρχών στην τιμωρία των ενόχων, μόλις εκείνοι βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του φοιτητή, Ανδρέας Πάτσης, εξουσιοδοτήθηκε από την οικογένεια να χειριστεί το ποινικό σκέλος και παράλληλα να στραφεί στα αστικά δικαστήρια καταθέτοντας αγωγή – μαμούθ κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας αποζημίωση για ψυχική οδύνη. Ο κ. Πάτσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την οικογένεια του Μπακαρί, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

«Η οικογένεια βρίσκεται ακόμα σε συναισθηματικό vertigo και αυτό είναι απόλυτα λογικό γιατί το παιδί τους ήρθε στην Ελλάδα για διακοπές και δεν γύρισε ποτέ. Έχω συνομιλήσει κατ' επανάληψη με τη μητέρα του Μπακαρί, που μου ζητάει επίμονα να κάνω ό,τι είναι δυνατόν σε νομικό επίπεδο για να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι. Μέσα στον Αύγουστο, θα ταξιδέψω στην Αμερική για να συναντήσω την οικογένεια από κοντά. Εκ μέρους της οικογένειας θα κάνουμε τα πάντα για την τιμωρία των δραστών αυτής της βάναυσης και απάνθρωπης επίθεσης» δηλώνει ο δικηγόρος.

Το χρονικό

Όπως κάθε βράδυ, στο γνωστό μπαρ του Λαγανά, εκατοντάδες τουρίστες διασκέδαζαν καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Ανάμεσά τους και ο 23χρονος Αμερικανός Μπάκαρι Χέντερσον που, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, είχε έρθει στη χώρα μας για διακοπές. Στα διπλανά τραπέζια ήταν μια παρέα Σέρβων.

Χωρίς κανείς να μπορεί να πει με σιγουριά τι ακριβώς συνέβη, σε ελάχιστα δευτερόλεπτα οι δυο παρέες πιάστηκαν στα χέρια. Ο 23χρονος φοιτητής από το Τέξας άρχισε να τρέχει και βγήκε έξω από το νυχτερινό κέντρο. Όλοι νόμιζαν ότι το περιστατικό είχε λήξει. Δεν ήταν όμως έτσι... Σύμφωνα με μαρτυρίες, μια ομάδα 15 ατόμων άρχισε να τον κυνηγά. Λίγα μέτρα πιο κάτω, ο νεαρός έπεσε στο δρόμο.

«Διασκέδαζε η παρέα αυτή μαζί με άλλους σε ένα πολυσύχναστο μπαρ και κάποια στιγμή κατά τις 3 τα ξημερώματα έγινε επίθεση σε αυτόν τον Αμερικανό τουρίστα. Γρονθοκοπήθηκε άσχημα μέχρι θανάτου», ανέφερε ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς.

Όπως φαίνεται σε ένα βίντεο, διάρκειας μικρότερης των 30 δευτερολέπτων, το οποίο έχει στην διάθεσή της η αστυνομία, ο νεαρός δέχεται κλωτσιές και μπουνιές σε όλο του το σώμα και κυρίως στο κεφάλι. Οι άγνωστοι τον αφήνουν αιμόφυρτο στο δρόμο και εξαφανίζονται. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

«Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από καρδιολόγο και αναισθησιολόγο αλλά δυστυχώς ήταν χωρίς αποτέλεσμα. Ο γιατρός που με ενημέρωσε μου είπε ότι το κεφάλι ήταν διπλάσιο από το κανονικό», σημείωσε ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας Ζακύνθου, Γιάννης Τουρίκης.

Ο μπάρμαν

Στο μεταξύ αστυνομικοί φτάνουν στο σημείο και συλλαμβάνουν έναν Σέρβο με βρετανικό διαβατήριο 32 ετών που είναι ο υπεύθυνος ασφαλείας του καταστήματος αλλά και έναν Έλληνα μπάρμαν του νυχτερινού κέντρου 34 ετών. Είναι οι πρώτοι κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός παιδιού μόλις 23 ετών.

Ο Σέρβος

Μέχρι στιγμής, για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 9 άτομα, από τα οποία προφυλακίστηκαν τα 6 και τα 3 αφέθηκαν ελεύθερα, με περιοριστικούς όρους.

 

Διαβάστε επίσης: 

Σοκάρουν οι φωτογραφίες του 22χρονου που χτυπήθηκε μέχρι θανάτου στον Λαγανά-Στον ανακριτή οδηγούνται οι δράστες

Νίπτει τας χείρας του ο Σέρβος μπράβος για τη δολοφονία του 22χρονου τουρίστα στο Λαγανά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top