Έγκλημα στο Περιστέρι: Κάθε μέρα έβγαινε εκτός ψυχιατρείου ο δράστης!

Τι μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Θεοδώρα Θεοδωρουλάκη

Σοκ προκαλεί η άγρια δολοφονία μιας 51χρονης γυναίκας στο Περιστέρι από τον 45χρονο σύντροφό της, ο οποίος "το έσκασε" από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί,  την έσφαξε και μετά πήγε σε ψυχίατρο και ομολόγησε το έγκλημα του. 

Όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, ο δράστης ήταν παλιός γνώριμος των Αρχών, αφού στις 25 Ιουλίου 2011, είχε δολοφονήσει μια 37χρονη υπήκοο Αλβανίας στο εξοχικό του στο Άνω Χαρβάτι Λουτρακίου. Ο 45χρονος είχε προφυλακιστεί και αργότερα αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του στο Ψυχιατρείο.

Πολλά είναι τα ερωτήματα πίσω από τα εγκλήματα, αυτό όμως που οι περισσότεροι αναρωτιούνται είναι πως ο 45χρονος βρέθηκε έξω από το ψυχιατρείο. 

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τον Παναγιώτη Στάθη, η Θεοδώρα Θεοδωρουλάκη, «στις περιπτώσεις των κλινικά ασθενών που έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα –ακόμη και αν πρόκειται για ανθρωποκτονία- δεν επιβάλλεται ποινή. Θεωρείται ότι έχουν το ακαταλόγιστο και επιβάλλονται από το δικαστήριο μέτρα φύλαξης».

«Κανονικά ο 45χρονος θα έπρεπε να μεταφερθεί σε κάποιο θεραπευτικό κατάστημα, όπου την φύλαξη έχουν υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης. Δυστυχώς όμως, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τέτοιες υποδομές και έτσι αυτοί οι άνθρωποι μεταφέρονται σε δημόσια ψυχιατρεία και αντιμετωπίζονται, όπως όλοι οι ψυχικά ασθενείς. Η θεραπευτική ομάδα αποφασίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την κατάσταση του ασθενή και αν μπορεί να μεταφερθεί σε δομή φιλοξενίας (στάδιο που δίνει το δικαίωμα να βγαίνει για λίγες ώρες έξω) και να πάρει άδεια», πρόσθεσε η δημοσιογράφος.

Πληροφορίες του Star αναφέρουν ότι «ο δράστης καθημερινά έβγαινε έξω τα απογεύματα. Μιλούν για υποδειγματικό ασθενή, που ακολουθούσε την αγωγή και δεν δημιουργούσε προβλήματα. Έβλεπε τον ψυχίατρο του και μάλιστα επέστρεφε στην ώρα του. Έτσι έγινε και χθες, ωστόσο σήμερα αποκάλυψε στον ψυχίατρο του, τι είχε συμβεί».

«Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που βρίσκεται προς ψήφιση θεωρείται από τους ειδικούς που ασχολούνται με την ψυχική υγεία, ότι θα λύσει τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν με τους ανθρώπους με το ακαταλόγιστο», πρόσθεσε η Θεοδώρα Θεοδωρουλάκη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top