«Τώρα δεν γνωρίζουμε αν μπορούμε εμείς να φτάσουμε στο σημείο να τα σώσουμε για να μην πάει χαμένη όλη η προσπάθεια», αναφέρει στην κάμερα του STAR ο κύριος Γιάννης.

Ο πατέρας αυτός όπως κι άλλοι 30.000 γονείς πλήρωσαν και έδωσαν για φύλαξη γενετικό υλικό των παιδιών τους προκειμένου να έχουν ακόμα μια ασπίδα προστασίας σε περίπτωση ενός σοβαρού νοσήματος στο μέλλον. Η εταιρεία όμως που εμπιστεύτηκαν, χρεοκόπησε και τους έστειλε ένα e-mail με το οποίο τους ενημέρωνε πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταστραφούν τα βλαστοκύτταρα.

Το ιδιωτικό θεραπευτήριο που φιλοξενεί την τράπεζα με ανακοίνωσή του αναφέρει πως στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας συμπλήρωσε με την απαραίτητη ποσότητα αζώτου τις μονάδες ώστε να γίνει σωστά η συντήρηση. Όμως δεν έχει καμία ευθύνη, καθώς δεν έχει πρόσβαση στις μονάδες τις οποίες επινοικιάζει στην εταιρεία.

Τα τελευταία χρόνια είναι σχεδόν πάγια τακτική των γυναικολόγων να προτείνουν στους γονείς να φυλάξουν βλαστοκύτταρα των παιδιών τους.

Το θέμα όπως φαίνεται θα λυθεί στα δικαστήρια αφού το ιδιωτικό νοσοκομείο θα προσφύγει σε βάρος της εταιρείας βλαστοκυττάρων.