ΘΡΙΛΕΡ στο ΑΙΓΑΙΟ! Συνελήφθη Τούρκος πάνω σε ελληνική βραχονησίδα

Έφτασε στη χώρα μας δύο μέρες μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκία

Συνελήφθη Τούρκος πάνω σε ελληνική βραχονησίδα

Ένα μυστήριο υπάρχει γύρω από τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός 27χρονου Τούρκου υπηκόου στη Σύμη, το απόγευμα της Τρίτης για τον οποίον υπάρχουν υποψίες ότι σχετίζεται με το πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού ή ότι είναι διωκόμενος από τις τουρκικές αρχές για την εμπλοκή του σε αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός έφθασε μόνος του στη βραχονησίδα Νίμος κοντά στη Σύμη και δήλωσε πως είναι δικηγόρος, επιδεικνύοντας στις αρχές την επαγγελματική του ταυτότητα και το διαβατήριό του.

Νωρίτερα είχε επικοινωνήσει με τον διεθνή τηλεφωνικό αριθμό άμεσης βοήθειας «112» και λίγο αργότερα εντοπίστηκε από άνδρες του Λιμενικού στη βραχονησίδα, όπου τον είχε αποβιβάσει Τούρκος διακινητής με ταχύπλοο σκάφος, ο οποίος επέστρεψε στα τουρκικά παράλια χωρίς να γίνει αντιληπτός από τις ελληνικές αρχές.

Ο 27χρονος Τούρκος φέρεται να δήλωσε ότι έδωσε 2.500 ευρώ σε διακινητή για να τον μεταφέρει στην Ελλάδα, χωρίς να υπάρχει άλλος μέσα στο σκάφος, κάτι που προκάλεσε τις υποψίες των Λιμενικών.

Για την περίπτωσή του έχουν δείξει ενδιαφέρον στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών αλλά και της ΕΥΠ, οι οποίοι προσπαθούν να διαπιστώσουν αν τα στοιχεία της ταυτότητάς του είναι πραγματικά και αν διώκεται από τις τουρκικές αρχές.

Ο ίδιος δεν απαντά στις ερωτήσεις των λιμενικών για τους λόγους που τον οδήγησαν να φύγει από τη χώρα του και να έρθει παράνομα στην Ελλάδα, ενώ ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει εκδηλώσει την επιθυμία να υποβάλει αίτημα πολιτικού ασύλου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top