Μπράβοι εργοδοτών αρπάζουν τους μισθούς των εργαζομένων – Στήνουν καρτέρι στα ΑΤΜ

Κατάσχονται από 150-250 ευρώ

Στην εργασιακή ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα, εργοδότες χρησιμοποιούν μπράβους για να παίρνουν μέρος των μισθών των εργαζομένων τους, κατευθείαν από τα ΑΤΜ και να τα επιστρέφουν στα αφεντικά! Έτσι, οι εργοδότες εμφανίζονται να πληρώνουν τις νόμιμες απολαβές!

Σύμφωνα με τις 17 καταγγελίες που έχουν γίνει από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ο συνοδός - μπράβος που έχει ορίσει ο εργοδότης, βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον εργαζόμενο και την ώρα που βγαίνουν τα χρήματα από το ΑΤΜ, του τα παίρνει γρήγορα από τα χέρια. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία εργασιακή σχέση με την επιχείρηση για να μην μπορέσουν ποτέ να συσχετιστούν με τον εργοδότη σε περίπτωση καταγγελίας.

Τα δώρα του Πάσχα και των Χριστουγέννων, αλλά και το επίδομα αδείας.... κατάσχονται ολόκληρα από τον στενό συνεργάτη του εργοδότη. Οι εργαζόμενοι δεν λένε κουβέντα καθώς φοβούνται να μην απολυθούν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας γυναίκας η οποία εργαζόταν για 3 μήνες στην κουζίνα ενός εστιατορίου και αναγκαζόταν δια της βίας να επιστρέφει στον εργοδότη τον μισό της μισθό!  Τον ίδιο ...εκβιασμό έζησε και ένας 40χρονος, ο οποίος εργαζόταν σε εταιρία catering σε δημόσιο νοσοκομείο.

Οι εργοδότες με τις εξοφλητικές αποδείξεις της τράπεζας φαίνονται καθόλα νόμιμοι και τυπικοί. Πρόκειται για εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της καθαριότητας, της φύλαξης, του επισιτισμού, αλλά και σε κομμωτήρια και τοπικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top