Μακριά νυχτωμένοι οι Τούρκοι για τον στρατό μας! Η ομάδα-ΦΑΝΤΑΣΜΑ των ενόπλων δυνάμεων έχει ΔΥΝΑΜΗ και ΨΥΧΗ

Έτοιμοι για όλα οι Έλληνες στρατιώτες!

Το παραλήρημα κατά της Ελλάδας από τούρκους αξιωματούχους συνεχίζεται. Ο στενότερος σύμβουλος του Ερντογάν, Μπουλούτ Γιγίτ επιχείρησε να λοιδορήσει την ικανότητα του ελληνικού στρατού. Πιο συγκεκριμένα, ο τελευταίος αμφισβήτησε το κατά πόσο θα μπορούσαν οι Έλληνες να υπερασπιστούν την πατρίδα τους, στην περίπτωση ενός θερμού επεισοδίου. 

Ο τούρκος αξιωματούχος είναι μακριά νυχτωμένος! Όχι μόνο το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού είναι υψηλό, αλλά στους κόλπους των ενόπλων δυνάμεων λειτουργούν ειδικές ομάδες υψηλού επιπέδου, όπως είναι η  Ζ' μονάδα αμφίβιων καταδρομών και οι βατραχάνθρωποι .

Η ομάδα Ζ' ΜΑΚ δημιουργήθηκε μετά την κρίση στα Ίμια και πολλοί την αποκαλούν ομάδα-φάντασμα! Η πολύ "ειδική" μονάδα  φτάνει τους 300 άντρες και έχει ως αποστολή, να δρα ως δύναμη άμεσης επέμβασης, όπου και οποτεδήποτε χρειαστεί, σε κάθε σημείο του Αιγαίου.

Αποτελείται από τρεις λόχους κρούσης και ένα λόχο διοίκησης. Στους λόχους κρούσης, το προσωπικό τοποθετείται κυκλικά. Οι δύο λόχοι είναι πάντοτε πλήρως επανδρωμένοι, επιχειρησιακοί και ετοιμότητας ελάχιστων ωρών.

Η Ζ' ΜΑΚ είναι επίσης μία από τις ελάχιστες μονάδες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην οποία έχει υιοθετηθεί, η αντίληψη της «δεξαμενής» οπλισμού. Αυτό σημαίνει ότι ο οπλισμός των ανδρών της μονάδας δεν είναι τυπικός, ούτε σταθερός, αλλά προσαρμόζεται, τόσο όσον αφορά στην κατηγορία οπλισμού, αλλά και όσον αφορά στις ποσότητες, ανάλογα με τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης αποστολής.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top