Σε ΚΡΙΣΙΜΗ κατάσταση το παιδάκι που κακοποίησε η ΜΑΝΑ του στη Λακωνία!

Οι εξελίξεις στην ιστορία που συγκλόνισε το πανελλήνιο!

Ο μόλις 2,5 ετών Νεκτάριος κακοποιήθηκε από τη μητέρα του και τον σύντροφό της στη Σκάλα Λακωνίας χθες, Δευτέρα. Το παιδάκι μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο Τρίπολης και νοσηλεύεται στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση. Φέρει ένα βαρύ τραύμα στο κεφάλι, καθώς και μώλωπες και σημάδια που φανερώνουν κάψιμο από τσιγάρο ή από άλλο αντικείμενο.

Όπως μετέδοσε το star.gr, οι γιατροί δίνουν αγώνα για να το κρατήσουν στη ζωή. Το παιδάκι είναι διασωληνωμένο στη μονάδα εντατικής θεραπείας, δέχεται τεχνητή αναπνοή, ενώ οι γιατροί έχουν κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να το κρατήσουν στη ζωή.

Φως στην υπόθεση «έριξε» ο Δήμαρχος Λακωνίας, καθώς, ενώ η μητέρα είπε αρχικά ότι το παιδί της έπεσε και χτύπησε στις κούνιες και γι’ αυτό απέκτησε τα σημάδια, εκείνος έκανε έρευνα κι έφερε στο φως της δημοσιότητας όλη τη βάναυση αλήθεια.

Μιλώντας στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα", η νευροψυχολόγος Νάταλι Βέλτση κάνει λόγο για το «νόμο της ζούγκλας», όπου ο ισχυρός επιβάλλεται στον ανίσχυρο, και χαρακτηρίζει τη μητέρα και τον σύντροφό της «διαταραγμένες προσωπικότητες». «Η συμπεριφορά αυτού του είδους δεν γίνεται ξαφνικά, προφανώς δεν είναι η πρώτη φορά», λέει.

Το ιστορικό της Υπόθεσης

Η νεαρή μητέρα, μόλις 23 ετών, που συζεί με τον σύντροφό της, 53 ετών, όταν το παιδάκι της μεταφέρθηκε στο κοντινότερο Κέντρο Υγείας στην περιοχή της Λακωνίας, υποστήριξε ότι ο γιος της έπεσε στις κούνιες και χτύπησε το κεφάλι του.

Καθώς υπήρχαν κενά στην κατάθεσή της, οι αστυνομικοί επέμειναν και η μητέρα κατέληξε να αλλάζει την κατάθεσή της διαρκώς, μέχρι που οδηγήθηκε μαζί με τον σύντροφό της στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.  Το ζευγάρι θα οδηγηθεί σήμερα στον Ανακριτή, με την κατηγορία πρόκλησης σωματικών βλαβών. Προς το παρόν, φαίνεται ότι η μητέρα είναι εκείνη που προκάλεσε τις σοβαρές αυτές βλάβες στο παιδί της. Ο βιολογικός πατέρας του παιδιού, σύμφωνα με τη νεαρή μητέρα, μάλλον δεν γνωρίζει καν ότι έχει παιδί.

Οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας, που είδαν τον μικρό Νεκτάριο πρώτη φορά, επέμεναν να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Σπάρτης, εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης, και κάλεσαν την αστυνομία. Το παιδί, στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρίπολης, καθώς η κατάστασή του ήταν ιδιαίτερα σοβαρή και οι γιατροί δεν μπορούσαν να την αντιμετωπίσουν. Τώρα, νοσηλεύεται στο Παίδων. Άλλαξε, δηλαδή, συνολικά τέσσερα νοσοκομεία σε λιγότερο από 23 ώρες!

Το παιδί θα εξεταστεί και από Ιατροδικαστή, για να βγει πόρισμα σχετικά με το πώς προκλήθηκαν τόσο σοβαρές σωματικές βλάβες.

Η μητέρα στην κατάθεσή της παραδέχτηκε, τελικά, ότι αρχικά χτυπούσε το παιδί με μια μυγοσκοτώστρα κι όταν εκείνο δεν σταμάτησε να κλαίει, άρχισε να το χτυπά στο κεφάλι! Το παιδί έπεσε κάτω και ο σύντροφος της μητέρας το μετέφερε στο κοντινότερο Κέντρο Υγείας.

Στην ευρύτερη περιοχή που κατοικεί αυτή η «οικογένεια», οι κάτοικοι λένε ότι όντως κάτι δεν πήγαινε καλά, κανείς, όμως, δεν έκανε το παραμικρό για να προβλεφθεί ένα τέτοιο περιστατικό.

Οι γιατροί έχουν κάνει ό,τι καλύτερο μπορούν και ελπίζουν ότι ο οργανισμός του παιδιού είναι αρκετά δυνατός ώστε να αντέξει. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top