Οδηγούμε το OPEL CORSA 1,4

Δημοφιλές και αξιόπιστο

Οδηγούμε το  OPEL CORSA 1,4

Το Corsa αποτελεί το δυνατό χαρτί της Opel σε μια κατηγορία όπου ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα σκληρός  με αντιπάλους που έχουν να αντιπαρατάξουν τουρμπάτους κινητήρες,. πλούσιο εξοπλισμό ασφάλεια και άνεση. Το μικρό Γερμανικό μοντέλο διαθέτει όλα αυτά  τα προσόντα και κάτι περισσότερο. Στην έκδοση με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 1,4 λίτρων την ιδανική αντιστοιχία τιμής και εξοπλισμού, αλλά και το γεγονός ότι αγοράζεις ένα μοντέλο που αποτελεί για πολλούς σημείο αναφοράς για την κατηγορία.

Τo Corsa διαθέτει νεανική και μοντέρνα εμφάνιση η οποία τονίζεται ακόμη περισσότερο από τις αλουμινένιες ζάντες των 16 ιντσών . Στο εσωτερικό ακολουθείται η ίδια συνταγή με το όμορφο ταμπλό να είναι κατασκευασμένο από μαλακά πλαστικά , πολύ προσεγμένα στην συναρμολόγηση τους και επενδυμένα στο μπροστινό μέρος αλλά και σε στην κονσόλα με γυαλιστερό piano black.   Μας εντυπωσίασε το γεγονός ότι κινηθήκαμε με σχετικά μεγάλη  ταχύτητα πάνω σε χωματόδρομο και κανένας ενοχλητικός τριγμός η θόρυβος δεν έφτασε στα αυτιά μας γεγονός που αποδεικνύει αυτό που μόλις σας είπαμε.

Στα hi tech στοιχεία είναι η έγχρωμη οθόνη των 7 ιντσών  όπου προβάλλονται οι πληροφορίες για τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου. Ανάμεσα τους είναι και το προηγμένο σύστημα πλοήγησης το οποίο είναι πολύ εύκολο στον χειρισμό , η κάμερα  οπισθοπορείας αλλά και το  ηχοσύστημα IntelliLink με οθόνη αφής 7 ιντσών και ένα πλήρες πακέτο συνδεσιμότητας με το κινητό σας τηλέφωνο με Bluetooth και  USB. Επιπλέον υπάρχει στάνταρ το σύστημα «φύλακας άγγελος» Opel  On star που σου δίνει άμεσα πληροφορίες  με σύνδεση  με άνθρωπο της εταιρείας  για την κατάσταση του αυτοκινήτου σου, την θέση σου και τα ξενοδοχεία ή τα νοσοκομεία που βρίσκονται κοντά σου αλλά φυσικά και την αυτόματη ειδοποίηση σε περίπτωση ατυχήματος . Το  WiFi Hotspot  έχει σύνδεση μέχρι και 7 συσκευές   με δώρο την συνδρομή για ένα χρόνο με μέγιστο όγκο δεδομένων 100GB. 

Στον πίνακα οργάνων ξεχωρίζει η ασπρόμαυρη οθόνη μεταξύ στροφόμετρου και ταχύμετρου όπου προβάλλονται οι πληροφορίες από τον υπολογιστή ταξιδιού. Την ίδια στιγμή η καμπίνα των επιβατών σε επίπεδο χώρων είναι άνετη ενώ για τια αποσκευές των επιβατών υπάρχουν διαθέσιμα 285 λίτρα ,τιμή που ανεβαίνει στα 1090 με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.. Η αλήθεια είναι ότι πριν ξεκινήσουμε σκεφτήκαμε για ποιο λόγο έβαλαν σε ένα νέο μοντέλο , μοτέρ το οποίο «φορούσαν προηγούμενα μοντέλα της Opel. Η απάντηση  ήρθε με το που ξεκινήσαμε.

Το αειθαλές μοτέρ των 1, 4 λίτρων Ecotec Euro6 που αποδίδει 90 άλογα και 13 κιλά ροπής και από τα πρώτα χιλιόμετρα έδειξε  τις πολύ καλές δυνατότητες του. Συνεργαζόμενο με το 5άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων με το σαφές κούμπωμα και την καλή κλιμάκωση, έχει δύναμη από χαμηλά, ανεβάζει στροφές με ευκολία αλλά και- το πολύ  σημαντικό κρατάει- παρά τα …βίαια πατήματα του γκαζιού – την κατανάλωση σε χαμηλά επίπεδα. Έτσι στον υπολογιστή ταξιδιού είδαμε την κατανάλωση να φτάνει στα 7,5 λίτρα ανά 100 χλμ. με αγωνιστικές διαθέσεις. .Όταν  κινηθήκαμε …αμυντικά η μέση κατανάλωση που πετύχαμε πλησίασε την εργοστασιακή  των 5 λίτρων ανά 100 χλμ. Στάνταρ είναι και το άμεσο σε λειτουργία star&stop .(Εκπομπές CO2  είναι στα  117 γρ./χλμ.). Από την άλλη πλευρά οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές   χωρίς βέβαια να  μπορούν να συναγωνιστούν αυτές ενός τουρμπάτου κινητήρα ,με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε  13,2 δευτερόλεπτα με την τελική να αγγίζει τα 175 χλμ./ώρα.  

Τακαλά νέα συνεχίζονται και στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς  με την  εξαιρετική ποιότητα κύλισης  και «ρολάρισμα» που παραπέμπει σε  μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα.

Το τιμόνι έχει καλή πληροφόρηση ενώ  και στις στροφές παρά τις κλίσεις όταν το πιέσεις παραμένει σταθερό στην τροχιά του . Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει  να κάνουμε στο πακέτο ασφαλείας που διαθέτει όπως είναι η προειδοποίησης σύγκρουσης και το αυτόματο φρενάρισμα αλλά και η  προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας. Την θετική εικόνα της οδικής συμπεριφοράς συμπληρώνουν και τα αποτελεσματικά φρένα.. Σε τελική ανάλυση το Opel Corsa  αξίζει τα χρήματα που θα δώσετε τα οποία με βάση τον εξοπλισμό αλλά και τη δεδομένη αξιοπιστία της Opel και τον δοκιμασμένο κινητήρα  . Η τιμή είναι στα 13950 ευρώ.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top