Τελικός Champions League: Η Ρεάλ πρωταθλήτρια Ευρώπης! ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΕ την Γιουβέντους

Επικράτησε με 4 - 1. Πρώτη ανάρτηση:03-06-2017 21:45

Ρεάλ-Γιουβέντους

Η Ρεάλ είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθώς νίκησε με 4-1 την Γιουβέντους, στο Κάρντιφ της Ουαλίας, όπου διεξήχθη ο τελικός του Champions League.

Οι 11άδες του τελικού

Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Μπονούτσι, Αλεξ Σάντρο, Ντάνι Αλβες, Κεντίρα, Πιάνιτς, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα, Ιγουαΐν.

Ρεάλ: Νάβας, Μαρσέλο, Βαράν, Ράμος, Καρβαχάλ, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κροος, Ισκο, Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η «βασίλισσα» και η «γηραιά κυρία» διασταυρώνουν τα ξίφη τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σε τελικό Champions League  συναντήθηκαν και το 1998, όταν στο Άμστερνταμ η Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας στη σύνθεσή της τον Κριστιάν Καρεμπέ, νίκησε 1-0 τη Γιουβέντους που στη δική της ενδεκάδα είχε τον Ζινεντίν Ζιντάν. Αυτό ήταν το έβδομο Πρωτάθλημα Ευρώπης για την πρωταθλήτρια Ισπανίας. Ακολούθησαν άλλα τέσσερα, με Βαλένθια το 2002, με Λεβερκούζεν το 2002 και δύο με Ατλέτικο Μαδρίτης το 2014 και το 2016. Για την Γιουβέντους ακολούθησαν δύο ακόμα χαμένοι τελικοί, με τη Μίλαν στο Μάντσεστερ το 2003 και με την Μπαρτσελόνα στο Βερολίνο το 2015. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας σε 8 τελικούς έχει νικήσει μόλις στους δύο, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 11 τίτλους σε 14 τελικούς.

ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Η Ουαλική πρωτεύουσα βρίσκεται επί ποδός, όμως στο... πόδι βρίσκονται και οι αστυνομικές Αρχές, αυτή τη φορά όχι για τον φόβο επεισοδίων ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, αλλά για τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr.

Οι επικεφαλής των Αρχών ήταν καθησυχαστικοί, ωστόσο ζήτησαν από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και από τους φιλάθλους να πάνε στο γήπεδο τουλάχιστον δύο ώρες πριν την έναρξη του τελικού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top