MasterChef: Απαιτητικό πιάτο αντιγραφής με ραβιόλι κόκορα

Το πιάτο αντιγραφής με την υπογραφή της Κωνσταντίνας Κασπαρίδου

Στη Δοκιμασία Αντιγραφής, οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να αντιγράψουν πιστά το υψηλών απαιτήσεων πιάτο της Κωνσταντίνας Κασπαρίδου.

Οι δυο υποψήφιοι προς αποχώρηση, Τάνια και Μπάμπης κλήθηκαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να παραμείνουν στο MasterChef 2024.

Αν θέλετε κι εσείς να πειραματιστείτε με το εν λόγω  πιάτο δεν έχετε παρά μόνο να ακολουθήστε βήμα – βήμα τη συνταγή.

ΡΑΒΙΟΛΙ ΚΟΚΚΟΡΑ


1η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΖΟΥ ΚΟΚΚΟΡΑ
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά κόκκαλα κόκορα
2 λίτρα νερό
3 κρεμμύδια κομμένα στη μέση
200 γρ. σιτάκε
2 πράσσα
1 μικρή σελινόριζα
10 κόκκους πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καίμε στο φούρνο τα κόκκαλα του κόκκορα. στους 250ο C για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ χοντροκόβουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε στη χύτρα μέχρι να
ροδίσουν, προσθέτουμε το νερό, τα κόκκαλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 20 λεπτά.
Μετά τα 20 λεπτά σουρώνουμε σε μια κατσαρόλα τοv ζωμό και κατεβάζουμε
μέχρι να φτάσει στο μισό.


2η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΡΑΓΟΥ
ΥΛΙΚΑ

400 γρ. μπούτι κόκκορα ξεκοκαλισμένο και κομμένο στο χέρι (όπως ένα ταρταρ)
80 γρ. κρεμμύδι λευκό
2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
200 γρ. μαύρη τρομπέτα ψιλοκομμένη
120 γρ. λευκό κρασί μοσχοφίλερο
Λάδι για το σοτάρισμα
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι κατά προσέγγιση
Θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
Μια πρέζα μπούκοβο
200-250 γρ. από την κρέμα γαλένι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Σοτάρουμε τον κόκκορα σε λάδι σε δυνατή φωτιά για περίπου 7 λεπτά μέχρι
να ροδίσει ελαφρώς.
 Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλατοπίπερο ,το
μπούκοβο και τις τρομπέτες και σοτάρουμε για άλλα 7 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστούν τα
υγρά και το αλκοόλ.
 Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μην
υπάρχουν υγρά στη φάρσα και να έχει μαγειρευτεί το κρέας.
 Ρίχνουμε το Θυμάρι και το ξύσμα λεμόνι.
 Απλώνουμε σε ένα ταψί βάζουμε στο chiller για 2 λεπτά.
 Τέλος ενώνουμε τον κιμά με την κρέμα γαλένι.


3η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΡΑΒΙΟΛΙ
ΥΛΙΚΑ

60 γρ. κρόκος αυγού
10 γρ. ασπράδι αυγού
85 γρ. ολόκληρο αυγό
250 γρ. αλεύρι
80 γρ. σιμιγδάλι
30 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. νερό
Σιμιγδάλι ψιλό για το άνοιγμα του φύλλου.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα υλικά στον κάδο του μίξερ ζυμώνουμε με τον γάντζο για 3 λεπτά.
Κάνουμε βακουμ τη ζύμη μας στο 99%.
Μετά από 7- 10 λεπτά ανοίγουμε τη ζύμη μας ξεκινώντας από το 0 της
μηχανής ζυμαρικών και φτάνοντας σταδιακά ως το 7.
Στρώνουμε το φύλο στο πάγκο εργασίας και κόβουμε με κουπάτ διαμέτρου 6
εκατοστών.

Γεμίζουμε κάθε ραβιόλι με 25-30 γραμμάρια από τη φάρσα μας.
Με ένα πινέλο αλείφουμε με νερό περιμετρικά το κάθε ραβιόλι ωστέ να
κολλήσει καλά το φύλλο που θα τα σκεπάσει.


4η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΏΝΙΑ
ΥΛΙΚΑ
50 γρ. μαϊντανός
50 γρ. μυρώνια
300 γρ. ηλιέλαιο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε για 15 λεπτά στην 6ηταχύτητα στους 60ο C στο θερμαινόμενο μίξερ.
 Περνάμε από εταμίν και τουλπάνι .


5η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΕΝΙ
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. γαλένι
200 γρ. μασκαρπόνε
Θυμάρι
5γρ μαύρη τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο θερμαινόμενο μίξερ, ρίχνουμε τα τυριά με λίγο ελαιόλαδο ,2 πρέζες
αλάτι και το θυμάρι. Χτυπάμε στην ταχύτητα 4 για 1΄.
 Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη, το ένα μέρος το προσθέτουμε στο ραγού
για την φάρσα.
 Στο άλλο μέρος ανακατεύουμε την τρούφα με μαρίζ και τοποθετούμε σε
μπιμπερό για να το χρησιμοποιήσουμε για το στήσιμο του πιάτου.


ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ – ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΙΑΤΟΥ
 Βράζουμε 4 ραβιόλι στο ζου που έχουμε κατεβάσει σε ένα τηγάνι με κλειστό καπάκι για 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, με μία πρέζα αλάτι.
Σερβίρουμε στο πιάτο τα ραβιόλι με το ζωμό τους, αφού τον έχουμε σουρώσει. Γαρνίρουνε με ντοτς από την κρέμα γαλένι-τρούφα ,φρεσκοκκομένη τρούφα,λάδι και φύλλα από μυρώνια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 2024

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top