Kαλιτσούνια τηγανιού με μέλι και κανέλα

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή από τον Λάμπρο Βακιάρο

Για τους λάτρεις του γλυκού προνόησε ο Λάμπρος Βακιάρος.

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και ετοίμασε καλιτσούνια τηγανιού με μέλι και κανέλα. 

Απολαυστικό και πανεύκολο cheesecake με σταφύλι

Υλικά

Για τη ζύμη

•    650-700 γρ αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις
•    310 γρ νερό
•    160 γρ ελαιόλαδο
•    45 γρ χυμό λεμονιού
•    45 γρ ρακή
•    Λίγο αλάτι

Τέτοιο γλυκό δεν έχετε ξαναφάει: Καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας

Για τη γέμιση και το τελείωμα

•    1 κιλό μιξ τυριών (500 γρ μυζήθρα, 300 γρ μαλακό ανθότυρο, 200 γρ ρικότα)
•    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
•    Μέλι & κανέλα για το γαρνίρισμα

Για τη ζύμη

Σε ένα μεγάλο Μπολ είσαι ένα καθαρό πάγκο εργασίας προσθέτουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) με τα χέρια μας ανοίγουμε μία τρύπα στη μέση και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
•    Αρχίζουμε να ομογενοποιούμε τα υγρά με το αλεύρι και στη συνέχεια πλάθουμε σε μία ζύμη μέχρι να έχει απορριφθεί όλο το αλεύρι και η ζύμη να μην είναι κολλώδης.
•    Τοποθετούμε μία μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά τη ζύμη μας να ξεκουραστεί.
Για τη γέμιση και το τελείωμα 
1.    Για τη γέμιση των τυριών,  προσθέτουμε όλα τα τυριά σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι ή με τα χέρια μας (αν είναι κάπως σκληρή η μυζήθρα) τα θρυμματίζουμε και τα ομογενοποιούμε καλά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι αν χρειάζεται.
2.    Κόβουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και δουλεύοντας με ένα κομμάτι τη φορά, σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 0.3 -0.4 χιλιοστών. Με ένα μεγάλο κουπ-πατ, ένα ποτήρι με μεγάλο στόμιο, η ένα στρογγυλό μπολ μαρκάρουμε και ‘κόβουμε’ τη ζύμη σε στρογγυλό μέγεθος.
3.    Γεμίζουμε τη κάθε στρογγυλή ζύμη με περίπου 1 με 1.5 κ.σ. τυρί (ανάλογα με το πόσο μεγάλη διάμετρο έχει), συνέχεια κλείνουμε σε ημικύκλιο και με ένα πιρούνι πιέζουμε τις δύο άκρες που ακουμπάνε μεταξύ τους έτσι ώστε να σφραγίσουμε την ζύμη περιμετρικά. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη, και τα έτοιμα καλιτσούνια τα τοποθετούμε προσωρινά σε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος το οποίο σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα.
4.    Σε ένα μεγάλο τηγάνι είσαι μία ρηχή κατσαρόλα προσθέτουμε περίπου δύο δάχτυλα ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (180 βαθμούς). Μόλις το λάδι έχει κάψει (δοκιμάζουμε ακουμπώντας την άκρη από ένα καλιτσούνι στο λάδι) τηγανίζουμε με προσοχή τα καλιτσούνια και από τις 2 πλευρές για περίπου 3-4 λεπτά τη πλευρά.
5.    Αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα από το λάδι και μεταφέρουμε γρήγορα σε μία πιατέλα με αρκετό απορροφητικό χαρτί έτσι ώστε να αποσύρουμε το περιττό λάδι. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με τα υπόλοιπα και τέλος γαρνίρουμε με μέλι και κανέλα.

 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top