4 + 4 τρόποι για να γιορτάσουμε χαλαρά τα Χριστούγεννα

Πέρνα τις γιορτές χωρίς στρες

Χριστούγεννα - Στρες

Οι γιορτές είναι μια καλή ευκαιρία για να διασκεδάσουμε και να γιορτάσουμε, αλλά για πολλούς μπορούν να φέρουν και πολλά άγχη και πίεση. Η δουλειά, η οικογένεια, οι φίλοι κι οι καθημερινές υποχρεώσεις μπορεί να σε κάνουν να νιώθεις κουρασμένος κι αγχωμένος

Ορίστε μερικές συμβουλές για να ξεφύγεις από το στρες της δουλειάς και να γιορτάσεις χαλαρά:

· Κάνε time-out στη δουλειά: βάλε τα όριά σου ανάμεσα στη δουλειά και την προσωπική ζωή. Αυτό σημαίνει όχι δουλειά στα σαββατοκύριακα ή τις αργίες - χρόνος μόνο για εσένα! 

I will survive! Οδηγός επιβίωσης για την περίοδο των Χριστουγέννων

· Απελευθέρωσε χρόνο στο πρόγραμμα σου: Ζήτησε άδεια από τη δουλειά για να απολαύσεις πραγματικά τον χρόνο σου με τους αγαπημένους σου κι αυτά που σε ευχαριστούν.

· Μην τον παρακάνεις: Κράτησε την ισορροπία σου - μην παρασυρθείς από τον πειρασμό των υπερβολών σε φαγητό, ποτό και shopping.

· Μπες σε Self-Care Mode: Είναι σημαντικό να φροντίζεις τον εαυτό σου! Καλή διατροφή, αρκετός ύπνος και κίνηση θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την ενέργειά σου. 

Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι που απελευθερώνονται από το άγχος της δουλειάς τους είναι πιο υγιείς και χαρούμενοι. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας έδειξε ότι αυτοί που παίρνουν άδεια είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν κατάθλιψη και άγχος. Και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανακάλυψε ότι όσοι γιορτάζουν με αγαπημένα πρόσωπα αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι με τη ζωή τους. 

Πώς να κάνετε το τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο

Δεν είναι πάντα εύκολο να αφεθείς, οπότε σου έχω μερικά cool tips για να απογειώσεις τις γιορτές σου:

· Προετοιμασία πριν το χάος: Ξεκίνα με προπόνηση ή στιγμές χαλάρωσης πριν τον καταιγισμό των υποχρεώσεων της ημέρας. Αυτό θα σε βοηθήσει να τα φέρεις όλα εις πέρας μέχρι την τελευταία στιγμή. 

· Χρόνος για «εμένα»: Κάνε στον εαυτό σου το καλύτερο δώρο: ελεύθερο χρόνο. Διάβασε ένα βιβλίο, χαλάρωσε με μια σειρά ή κάνε μια μικρή εκδρομή για να ξεφύγεις λίγο.

· Όχι με το καλημέρα: Μη φοβάσαι να πεις «όχι» σε προσκλήσεις που θα σε φορτώσουν ή θα σε αγχώσουν περισσότερο απ' όσο θα πρέπει.

· Μίλα με τους ανθρώπους σου: Αν νιώθεις το στρες να σε κατακλύζει, ζήτα βοήθεια από φίλους ή ακόμα και από επαγγελματίες για να σε στηρίξουν.

Οι γιορτές είναι για χαλάρωση και για να απολαμβάνεις το χρόνο σου με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Ακολουθώντας αυτά τα tips, θα ζήσεις μια αξέχαστη περίοδο χωρίς στρες.

Χάρης Λυμπερόπουλος
Life Coach
ahappier.life

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top