Θες να χωρίσεις πολιτισμένα; Tips για να το καταφέρεις

Συμβουλές για να χωρίσεις με αξιοπρέπεια

Δεν είναι όλοι οι χωρισμοί το ίδιο δύσκολοι ή δραματικοί και δεν είναι λίγες οι φορές που απλά αποτελούν μια τυπική απόφαση ώστε να πάτε και οι δύο παρακάτω στη ζωή σας κάνοντας πράγματα που σας ταιριάζουν και σας καλύπτουν περισσότερο.

Tέσσερα ζώδια που σπάνια θα σε εμπιστευτούν

Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση που προηγείται ενός χωρισμού δεν είναι ποτέ κάτι εύκολο και απαιτεί μια σωστή αντιμετώπιση και διεργασία, ώστε να μην πληγωθεί κανείς και να επικρατήσει η αξιοπρέπεια και τα θετικά συναισθήματα της αγάπης και του νοιαξίματος. Αν λοιπόν σκέφτεσαι τελευταία πως έχει έρθει η ώρα να χωρίσεις, να ποιες τρεις συμβουλές μπορείς να έχεις στο μυαλό σου για να το κάνεις όσο πιο πολιτισμένα και σωστά γίνεται.

Χώρισε η κολλητή σου; Πώς να τη βοηθήσεις

Συζήτα με τον εαυτό σου

Προτού μιλήσεις για χωρισμό, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις εσύ η ίδια τι ήταν αυτό που σε κάνει να τον σκέφτεσαι και να τον επιθυμείς. Απάντα στον εαυτό τα βασικά ερωτήματα που θα σε ρωτήσει και ο ίδιος ο σύντροφός σου όταν θα κάνετε την εν λόγω κουβέντα και προσπάθησε να δεις από πριν αν έχετε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια βελτίωσης της κατάστασης. Αν όχι, τότε κάνε μια προσπάθεια, αλλιώς θα είσαι και επίσημα έτοιμη να ζητήσεις να πάρετε ξεχωριστούς δρόμους.

Επικεντρώσου στα συναισθήματά σου

Επικεντρώσου στα συναισθήματά σου και στο τι σε κάνει να θέλεις να χωρίσεις, χωρίς να σε ρίχνει ψυχολογικά το ενδεχόμενο ο σύντροφός σου να μην είναι έτοιμος να ακούσει ότι θέλεις να χωρίσετε. Σε κάθε περίπτωση, μην γίνεις σκληρή, μην επιρρίψεις ευθύνες και γενικά φέρσου με ειλικρίνεια, αλλά και αγάπη, προστατεύοντας τα συναισθήματα και των δυο σας. Έτσι θα μείνει και μια όμορφη ανάμνηση από όλα όσα περάσατε μαζί, χωρίς να έρθουν στην επιφάνεια άσχημες αναμνήσεις και προβλήματα.

Άκου τον σύντροφό σου και δείξε σεβασμό σε όσα έχει να πει

Η οπτική του ανθρώπου που είχες δίπλα σου φυσικά και έχει σημασία, όπως και τα συναισθήματά του. Δώσε λοιπόν την ευκαιρία να τα εκφράσει και εκείνος, σε έναν γόνιμο διάλογο που θα εξασφαλίσει την ποιότητα ακόμη και στο τέλος μιας σχέσης. Ακόμη κι αν δεν συμφωνείτε σε πολλά πια, είναι σημαντικό να μπορείτε να δώσετε τέλος στη σχέση σας σε ένα φιλικό κλίμα σεβασμού και αγάπης ο ένας προς τον άλλο.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top